Tygelsjö Väster – barnfamiljernas paradis

Vill du hitta hem i en barnvänlig, mindre ort med trivsam bykänsla – väldigt nära Malmö? Då ska du titta närmare på Tygelsjö, menar Emma Stålhammar. Och Emma borde veta vad hon pratar om, för här tillbringade hon mycket tid hos sin farmor och farfar som liten. Idag är Emma en av projektutvecklarna bakom Tygelsjö Väster, OBOS nya område som när alla etapper är färdigställda kommer att innehålla omkring 200 nya bostäder.

Stadsnära bykänsla

Ett stort plus med Tygelsjö är att även om orten har vuxit en hel del genom åren finns fortfarande den genuina bykänslan kvar, och det här är något som tilltalar barnfamiljerna, förklarar Emma.

– Det här är precis vad så många vill ha. Man vill flytta ut från stan, men ändå ha nära till allt. Och här får du verkligen det. Det är nära till Malmö, till Hyllie, till havet och till Vellinge. Här finns bra bussförbindelser – och dessutom finns det mesta här på orten, både matbutik, skolor och förskolor.

1 av 2

Enklare vardag

Att bo i byn gör också mycket i vardagen enklare. Här finns friheten för barnen att på egen hand kunna springa ut till kompisarna och leka. Och familjens söndagspromenad behöver inte heller bli ett helt utflyktsprojekt.

– Det är bara att öppna dörren och gå ut och gå, här finns gott om fina promenad- och cykelvägar, berättar Emma.

Alltid något att göra

I Tygelsjö finns också en hel del aktiviteter, här kan man till exempel sjunga i kör, rida eller spela fotboll och innebandy. Vill du ha mer valmöjligheter har du både grannorternas och hela Malmös utbud inom räckhåll. Kanske lockar ett svalkande dopp? Då har du Klagshamnsstranden på bekvämt avstånd, 15-20 minuter på cykeln så är du där, tipsar Emma.

– Här är jättefint, med både sandstrand och bryggor. Stranden har en fin naturkänsla med träd som ger skön skugga, och alldeles intill ligger den mysiga småbåtshamnen med båtar och fiskehoddor.

1 av 7

En egen identitet värd att bevara

Även om Malmö sträcker sig allt närmare säger ingen som bor i Tygelsjö att de bor i Malmö. Man bor i Tygelsjö, en levande by med en egen identitet. En by där människor trivs och stannar kvar, berättar Emma, som fortfarande har både släkt och vänner här. Och Emma tycker det är extra roligt att få vara med och utveckla nya bostadsprojekt på en ort som hon har en stark anknytning till.

– Ja, visst är det så. Och vi är väldigt måna om att bevara Tygelsjös identitet, att kvarteren vi ska bygga blir trivsamma och passar Tygelsjö som ort.

3 skäl för barnfamiljen att välja Tygelsjö

  • Den mysiga bykänslan, nära staden
  • Bostäder av blandad karaktär: här finns något för alla
  • Gott om andra barnfamiljer: lätt att få nya kompisar

Emmas bästa tips för en ledig dag i Tygelsjö

  • Ta cykeln till stranden i Klagshamn – eller varför inte prova fiskelyckan?
  • Åk till Vellinge och ta en fika på det trevliga torget.
  • Om du vill storshoppa: åk till Emporia, 10 minuter bort med bilen.
    Eller njut av att bara vara hemma: det är inte illa det heller.
Är du intresserad av Brf Dahlia?

Är du intresserad av Brf Dahlia?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer