Bo lugnt och lantligt med nära till Malmö

I Tygelsjö bor du lugnt och tryggt i en livs levande skånsk by – mitt i den lantliga charmen, men med Malmös och Köpenhamns storstadspuls på bekvämt avstånd. Kanske låter det lite klyschigt, men här får du faktiskt njuta det bästa av flera världar. Inte konstigt att Tygelsjö blivit så populärt.

10 minuter till det mesta

Buss 150 tar du dig till Hyllie på tio minuter, på samma stund i bilen når du till exempel all shopping på Emporia, eller Svågertorp för den delen. Vill du hellre shoppa lite mera småskaligt tar du dig lika enkelt till Vellinge i stället.

20 minuter till världen

Här har du också hela världen inom räckhåll. På tio minuter i bilen når du Öresundsbron, på dryga 20 är du framme på Kastrup och redo att checka in. Och om du reser mycket i jobbet innebär detta såklart också att du snabbt tar dig hem. För efter en dag i storstaden är det alldeles underbart att komma hem till lugnet i Tygelsjö igen.

Det mesta du behöver på hemmaplan

Men du behöver inte åka land och rike runt för att lösa vardagspusslet. Du har faktiskt en hel del service hemma i byn, till exempel matbutik, frisör, bibliotek och ett par restauranger. Två kommunala skolor: Tygelsjöskolan och Pilbäcksskolan erbjuder tillsammans årskurs F-9. Här finns också flera förskolor att välja mellan. Allt på promenadavstånd, som det ska vara i en äkta skånsk by.

Välkommen till en lite härligare vardag

Att bo på en mindre ort innebär ett enklare, tryggare liv. Men du behöver inte ha tråkigt för det. Runt omkring byn finns fina promenad- och cykelstråk. Du har cykelavstånd till svalkande dopp i havet, och alla möjligheter till en aktiv fritid för hela familjen. Byn har flera lekplatser, egen sporthall och Tygelsjö IK har verksamhet inom bland annat fotboll, gymnastik och innebandy. Du når flera olika golfbanor på 10–15 minuter i bilen, och för dig som gillar hästar finns flera ridskolor i närområdet.

Shoppa stort eller smått

Att du bor på landet behöver heller inte hindra dig när shoppingsuget slår till. Här har du lika nära till Emporias stora utbud av butiker som till de stora varuhusen på Svågertorp. Och vill du handla lite mer småskaligt har du lika nära till Vellinge. Vardagsmaten handlar du på gångavstånd i byns egen ICA-butik. Och för dig som uppskattar närproducerat har Ekebo gård i Gessie en hel del godsaker att erbjuda.

Är du intresserad av Brf Dahlia?

Är du intresserad av Brf Dahlia?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer