Exteriör i brf saga

Varför välja Brf Saga?

Här bor du lugnt och lagom lantligt i ett grönt och hållbart kvarter med ett toppenläge i trivsamma Vikingstad. Dessutom bor du bekvämt i bostadsrätt, i nybyggda radhus i två olika storlekar med fin altan, egen täppa och gemensamt växthus – med mera. Här berättar vi mer om Brf Sagas alla fördelar.

Ett kvarter med det lilla extra

Tänker du att radhus innebär en trist gata där alla husen ser exakt likadana ut? Tänk om. I Brf Saga färgsätts husen i en varierad färgskala där varje bostad blir sin egen, och bildar ett trivsamt tårtbitsformat kvarter. Mitt i läckerheten finns en trevlig innergård med växthus, odlingslådor och andra godsaker. Alltsammans ramas in av skön grönska som tillsammans med gångar av stenmjöl och gröna sedumtak på förråden ger ett härligt helhetsintryck, berättar projektutvecklare Marcus Söderström.

Marcus Söderström, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Vår ambition är att skapa ett kvarter med en lummig känsla. Växthuset kan fungera som lounge för kräftskivor och andra trevligheter, varje hushåll får sin egen odlingslåda att sköta om och här finns en liten lekplats så att även de små barnen kan leka tryggt i kvarteret. Det här blir en grön, skön och skyddad oas att komma hem till.

Med fokus på en hållbar vardag

Att vi bygger våra hus i trä är i sig en viktig faktor när det kommer till hållbarhet. Men Brf Saga bjuder också på en hel del mer vardagliga hållbarhetsinitiativ. Till exempel får föreningen en egen cykelpool, med både ellådcyklar och elcyklar. Vi installerar två laddplatser för elbil, och förbereder för fler så att föreningen kan öka antalet platser om de så önskar. Ett av radhusen förses också med solpaneler, för att bidra till kvarterets gemensamma elförbrukning. 

– Här behöver du inte ta bilen överallt. Du kan ta en av föreningens lådcyklar till butiken när du ska handla mat, och när du ska in till stan har du nära till Östgötapendeln som tar dig både till Linköping och till Mjölby. Varje hushåll i Brf Saga får också ett årskort på Östgötatrafiken, förklarar Marcus.

1 av 3

Hem för familjer av alla slag

Här kan du välja mellan två av våra mest populära husmodeller. 107 eller 120 ytterst välplanerade kvadratmetrar, båda i två plan, med gott om plats för umgänge och två till fyra sovrum. Husen påminner en hel del om varandra, inte minst i att här finns gott om plats för familjelivet – oavsett hur din familj ser ut. Till varje hus hör också en stor, härlig altan och en egen lättskött trädgårdstäppa.

– Vi har valt de här husmodellerna för att vi vet att de fungerar. Det är hus vi bygger ofta och som så många är nöjda med. Vi tror att de kommer att passa perfekt här i Vikingstad, säger Marcus.

1 av 4

Bara att flytta in och leva livet

Här bygger vi husen i vårt smarta volymhuskoncept Start Living, vilket innebär att du får mycket boendekvalitet för pengarna. Såväl materialval som utrustning håller en bra standard redan från början, med kök från Vedum och vitvaror från Bosch. Som standard har vi valt en ljus och välkomnande inredning som håller stilen i många år framöver – men du kan också sätta egen prägel på ditt nya hem med hjälp av olika tillval, berättar Marcus.

– Här kan du till exempel välja bland olika köksluckor och bänkskivor, du kan sätta in ett badkar i badrummet på övervåningen, eller att få en mysig braskamin i vardagsrummet. I den mindre husmodellen kan du också välja bland olika alternativa planlösningar på övervåningen, till exempel kan du byta ut allrummet mot ett tredje sovrum.

1 av 7

Det bästa av det bästa

Brf Saga plockar verkligen russinen ur kakan. Här bor du hållbart och lagom lantligt, i ett barnvänligt område med nära till vardagsservice som matbutik, skola och förskola – men tar dig också smidigt in till stan. Att bo i ett bostadsrättsradhus ger dig känslan av att bo i hus, men är betydligt mer bekvämt än en egen villa. Här bor du nybyggt och fräscht – men slipper att på egen hand handskas med klassiska villabekymmer som fönsterbyte eller ommålning av fasaden. När det väl blir dags är allt sådant föreningens ansvar.

– Alla gemensamma ytor utomhus sköts också av föreningen, förutom din egen täppa. Där kan du skapa din egen trädgårdsdröm, om du vill. Att bo här är trivsamt, hållbart – och väldigt bekvämt, konstaterar Marcus.

1 av 7

Vem tror du kommer trivas bäst här?

– Här tror jag framförallt på många barnfamiljer – men också unga vuxna par och kanske även lite äldre par med utflugna barn. Två olika husstorlekar tilltalar en bred målgrupp. Majoriteten kommer nog från Linköping, men jag tror även vi kommer se en och annan Mjölbybo – och vi ska heller inte glömma hemvändarna som vill bo lantligt men ändå ha nära till stan.

Är du intresserad av Brf Saga?

Är du intresserad av Brf Saga?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!