Nära till både stadens utbud och friluftsliv

CV-staden kommer att bli en alldeles unik ny stadsdel i centrala Örebro. Området har sedan början av 1900-talet fungerat som ett verkstads- och industriområde kopplat till reparationer och underhåll av lok och vagnar.

Här får ett stolt stycke industrihistoria nytt liv när de vackra tegelbyggnaderna varsamt blandas med modern arkitektur och omfamnande grönska. CV-staden blir en modern och levande stadsdel, fem minuters cykeltur från stan och i direkt anslutning till stora grönområden, parker och vattendrag.

1 av 4

Allt inom räckhåll

Att bo så centralt sätter guldkant på vilken vardag som helst. Här har du promenadavstånd till allt som gör livet bekvämt: skolor, butiker och service. En alldeles ny förskola kommer till exempel att byggas på granntomten. När vardagslogistiken blir enklare blir det också lättare att vara lite mer spontan. En bit mat, shopping, bio, konsert eller teater? Då är det bara att flanera in till stan.

Mycket att upptäcka i närområdet

Dags för hundrunda, löprunda eller söndagspromenad med familjen? Här behöver du inte ta samma rutt varje gång. Du har lika nära till den vackra stadsparken som till Osets naturreservat. Om barnen är med kanske ett lekstopp på Stora Holmen, eller ett besök i mysiga Wadköping passar fint. Eller varför inte en tur ner till småbåtshamnen? Vill du ta en längre promenad kan du till exempel hoppa på Hälsans Stig nere vid Slussbron, en promenadvänlig slinga i trevlig miljö.

1 av 4

Shopping för alla smaker

Från de personliga små butikerna i Wadköping till flera gallerior inne i stan – och jättestora Marieberg galleria, en mil söder om Örebro. Här behöver du inte sakna någonting.

Utflykter för alla smaker

Här har du nära till utflyktsmål för alla smaker. Till exempel till kulturreservatet Karlslund, en välbevarad herrgårdsmiljö med mycket att titta på för hela familjen – inte minst barnens egen trädgård, och tekniska kvarnen som rymmer ett spännande tekniskt museum.

Gustavsvik bjuder på spännande äventyr för hela familjen, både på land och i vattnet – och varför inte ta en tur bland kommunens gårdsbutiker? Ett hett tips är Berga Skafferi, med både äggbod, café och butik.

Precis intill Örebro centrum finns det fantastiska naturreservatet Rynningeviken. Här finns olika utflyktspunkter, cykel- och promenadvägar och möjlighet till skridskoåkning. Du hittar även ett flertal grill- och rastplatser samt värmestugor.

 

Är du intresserad av Brf Fabriken?

Är du intresserad av Brf Fabriken?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!