Bo granne med vattnet i vackra Storängsstrand

I Storängsstrand bor du med ett otroligt fint läge i södra Karlskoga, granne med naturen och Möckelns strand. Här bygger vi härliga villor och radhus med stora uteplatser. Allt du behöver i vardagen finns på bekvämt cykelavstånd.

Välkommen till vackra Storängsstrand!

I södra Karlskoga, där Möckelns strand möter böljande ängar och skog, växer ett nytt bostadsområde fram. Här samsas radhus, villor och flerfamiljshus i lugna och lagom lantliga kvarter. Nära till bad, natur och allt du kan behöva i vardagen på bekvämt cykelavstånd.

Njut av ett liv nära naturen

Fiske, vandring i orörd natur och härliga bad – i Karlskoga är det enkelt att njuta av naturen året runt. Närmaste löparrundan tar du i Aggerudsspåret, som är upplyst mörka kvällar och får skidspår om vintern. Karlskoga har också flera vackra vandringsleder för söndagsutflykten. En ny badplats byggs ett par hundra meter från kvarteret – nära nog för både kvälls- och morgondopp.

1 av 2

Allt för en bekväm vardag

Storängsstrand är som gjort för det bekväma vardagslivet. Det är cykelavstånd in till Karlskogas centrala delar med butiker, caféer och restauranger. Storhandlingen gör du i Storängens handelsområde, där det bland annat finns ett Coop och butiker för heminredning. Många nya och innovativa företag har etablerat sig i Karlskoga, så det finns goda chanser till att hitta ett spännande jobb utan att behöva pendla långt. Karlskoga har flera bra förskolor och skolor, närmaste är Aggerudsskolan för F-6 drygt en kilometer bort. Storängsstrand får också en helt ny förskola, bara ett par hundra meter från kvarteret.   

En härlig fritid för alla åldrar

Förutom fantastiska naturupplevelser erbjuder Karlskoga mängder av fritidsaktiviteter för både stora och små. Här finns mängder av föreningar inom både idrott och kultur. Nära rekreationsområdet Näset finns sandstränder, bangolf, beachvolleybanor och utegym – och även skatepark och parkourbana. Bara en kort promenad från Brf Storängen ligger en fin padelanläggning. Vill du ha en upplevelse utöver det vanliga kan du fylla en hel dag med kluriga utmaningar i det populära äventyrshuset Boda Borg.

1 av 3

Nära till storstad och storstadskänsla

Karlskoga brukar kallas småstaden med storstadskänsla tack vare sin varierade stadsbild och arkitektur. Om du vill känna mer stadsliv har du hela Örebros utbud drygt en halvtimmes bilresa bort. Och för att nå Sveriges större städer kunde Karlskoga inte ligga bättre till, med 23 mil till både Stockholm och 27 mil Göteborg.

 

Är du intresserad av Brf Storängen?

Är du intresserad av Brf Storängen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!