Ett tryggt, grönt område

I Brf Vårglimten planerar vi för ett småskaligt kvarter där du och din familj kan trivas länge. Kommunens planer för Telestadshöjden är att göra det till ett mysigt och tryggt bostadsområde med parker, lekplatser och utegym. Samtidigt bevaras områdets naturliga karaktär med sina lummiga naturområden. Perfekta förutsättningar för barnfamiljer som vill ha en bekväm och välfungerande vardag där det är enkelt att trivas.

Skolor, förskolor och idrottsföreningar

I närområdet finns redan gott om förskolor och skolor på promenad- eller cykelavstånd. Teleborg har länge haft ett aktivt föreningsliv inom idrott och här kan barnen testa på allt ifrån fotboll, handboll och innebandy till gymnastik och simning.

I Telestadshöjden kommer Internationella Engelska Skolan att öppna med start hösten 2022. Skolan har tvåspråkig undervisning och kommer att rymma årskurserna F-9 med kapacitet för 600 elever, samt förskola och idrottshall.

Allt du behöver i vardagen

På Teleborg finns det mesta du behöver på nära håll. Flera stora livsmedelsaffärer, närbutiker, flera gym och idrottsanläggningar, vårdcentral, tandläkare och apotek. Om tiden är knapp finns flera snabbmatställen att välja på. När du i stället vill fira lite extra eller boka en söndagsmiddag rekommenderas den pampiga atmosfären på Teleborgs Slott.

För ännu större utbud av restauranger, shopping och kultur tar du dig snabbt till Växjö city med buss eller cykel. Här hittar du allt från de stora kedjorna till de små special- och second handbutikerna. Här finns gallerior, torghandel, biografer och ett stort utbud av restauranger och caféer.

Natursköna äventyr

I Växjö har du alltid nära till naturen. Tack vare kommunens 300 sjöar finns det gott om möjligheter till både bad och fiske. Blir du badsugen tar du en cykeltur till Trummen, där det finns badplats med sandstrand. Allra närmast ligger Södra Bergundasjön, där det finns fina vandrings- och cykelleder i fantastisk miljö. Löparen kan testa den 11 km långa Sjörundan och för cyklisten finns den populära leden Växjö Runt, som är 41 km lång. För dig som vill ta med barnen på en utflykt finns Oxhagahallarnas utkiksplats eller grillplatser på flera ställen utmed sjön.

Är du intresserad av Brf Vårglimten?

Är du intresserad av Brf Vårglimten?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!