Varför välja Brf Tallbäcken?

Hur ofta får man chansen att flytta in i ett nybyggt hus så här centralt? Inte ofta. Brf Tallbäcken bjuder både på fina stadsradhus och familjevänliga kedjehus i Faluns nyaste stadsdel Surbrunnshagen. Bara en cykeltur från allt som staden har att erbjuda. Läs mer om Brf Tallbäcken här.

Ett område det satsas på

Surbrunnshagen har ett smått perfekt läge i Falun. Här på det gamla regementsområdet, bara cirka två kilometer från Stora Torget, växer en trivsam trädgårdsstad fram. När allt är klart ska här finnas bostäder för omkring 600 Falubor i alla åldrar, och byggnationen är i full gång. På andra sidan bäcken som flyter genom området bygger vi på OBOS till exempel grannkvarteret Brf Högbobäcken. Falu kommun satsar stort på Surbrunnshagen, berättar projektutvecklare Niklas Ericsson.

Niclas Ericsson obos

– Absolut, de är väldigt måna om att det här blir ett trevligt område att bo i. Här kommer flera olika typer av bostäder att byggas, det kommer att bli en fin lekplats mitt i området och det planeras också för en alldeles ny förskola. Den kommer förresten att ligga bara ett par hundra meter från vårt kvarter. 

Nytt, fräscht och ombonat

Brf Tallbäcken består av moderna trähus i två våningar. Alltsammans i en varierad färgskala som hämtar sin inspiration från jorden och skogen och där fina detaljer som tätspröjsade fönster och extra fina ytterdörrar sätter extra piff på tillvaron.

– Här har vi lagt mycket omsorg om husens detaljer, inte minst när det gäller fasaderna ut mot gatan. Till exempel får kedjehusens carport samma panel och färg som resten av huset för att skapa en fin helhet. Brf Tallbäcken blir ett nytt och fräscht kvarter, men med en väldigt ombonad känsla, förklarar Niklas.

1 av 5

Hem för alla slags husdrömmar

Att bo i hus är något som många drömmer om, men alla husdrömmar ser inte likadana ut. Vissa vill åt hela villakänslan, med trädgårdspyssel, carport och allt. Medan andra helt enkelt vill bo större och mer bekvämt, utan att bry sig så mycket om huslivet som sådant. I Brf Tallbäcken finns plats för alla slags husdrömmar, menar Niklas.

– Här har vi valt två olika husmodeller, båda med beprövade planlösningar som vi vet går hem. Kedjehusen är av samma populära modell som vi tidigare byggt i Lilla Källviken, och radhusen har samma fina planlösning som i grannkvarteret Brf Högbobäcken. Kedjehuset har gott om villakänsla, tre sovrum som standard, men möjlighet till fyra, och egen lättskött trädgård. Radhusen har också tre sovrum som standard, men möjlighet att ta bort ett och istället få ett större allrum. Vissa radhus har en liten täppa, medan andra istället har altan på hela sin baksida. Här finns verkligen något för alla smaker!

1 av 6

Bekvämt i alla bemärkelser

En annan stor fördel med Brf Tallbäcken är bekvämligheten med att bo i bostadsrätt. Ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, varken renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Här bor du tryggt, bekvämt – och underhållsfritt i många år framöver. Och när det väl blir dags för tyngre underhåll delar ni tillsammans på ansvaret i föreningen.

– Det är något särskilt med att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut och göra det tills sitt eget. Men att allt är nytt gör det också enklare att hålla koll på kostnaderna, konstaterar Niklas.  

Det är nu – eller kanske aldrig

Surbrunnshagen i sig är något alldeles speciellt. Det är inte ofta en helt ny stadsdel byggs så här nära staden. Och intresset ät stort, berättar Niklas. Dels för att hus är eftertraktade i Falun, men kanske också för att det är något visst med att vara med från första början. Känner du också så? Då ska du passa på nu. För även om det byggs en hel del i området är Brf Tallbäcken det sista planerade småhuskvarteret. Som planen ser ut idag är resten av den planerade bebyggelsen flerbostadshus.

– Det här är ett unikt tillfälle att kunna flytta in i nybyggda småhus så centralt i Falun, konstaterar Niklas.

1 av 5

Vem tror du kommer trivas bäst här?

- Här kommer vi nog att se en mix av Falubor och hemvändare. Många barnfamiljer i kedjehusen, kanske hade ni tänkt köpa egen villa – men föredrar ett bekvämare liv i bostadsrätt? I radhusen ser vi nog en bredare målgrupp, från yngre par och familjebildare till lite äldre par med utflugna barn, eller pensionärer. Det här är perfekta hus för alla som vill bo i hus, men inte ”ha hus”. Det alla som flyttar hit har gemensamt är att man vill bo nära stan, med allt vad det innebär i form av service, nöjen och kommunikationer.

Vilket hus passar vem?

- Här tycker jag du ska välja efter vem du är. På pappret skiljer de sig inte så mycket i storlek – men husen upplevs väldigt olika. Radhusens bottenvåning är till exempel något extra, stora ytor med rymd och volym som faktiskt känns större än kedjehuset. I kedjehuset får du förstås mer villakänsla, det här är ett ”riktigt hus” med en väldigt bra planlösning. Till exempel får du ett fint arbetskök med riktig matplats, du har din egen trädgård, men också praktiska detaljer som separat tvättstuga och carport. Båda husmodellerna har också fina möjligheter till hemmakontor – och stora, härliga altaner, såklart.

 

Är du intresserad av Brf Tallbäcken?

Är du intresserad av Brf Tallbäcken?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!