OBOS Jubel

I de områden vi bygger i uppstår rum mellan husen som vi vill fylla med spontanitet, glädje och gemenskap. Därför har vi skapat OBOS Jubel – Fonden för en bra fritid.

Ny ansökningsperiod har börjat!

Ny ansökningsperiod har börjat!

Jippi! Nu är ansökningsperioden för OBOS Jubel 2023 åter öppnat. Varmt välkomna att skicka in er ansökan redan idag. Osäkra hur ansökan går till och hur OBOS Jubel fungerar? Ingen fara! Det får ni svar på längre ner på sidan. Sista ansökningsdag är 1 oktober. Lycka till!

Ansök här!

OBOS Jubel - Fonden för en bättre framtid!

OBOS Jubel vill ge fler barn och unga en meningsfull fritid och därmed en bra start i livet. Tillsammans med våra medlemmar delar vi årligen ut 1 miljon kronor till organisationer och föreningar. Eftersom vi är en bostadsutvecklare kan även bostadsrättsföreningar ansöka om medel. Pengarna ska gå till att starta eller fortsätta utveckla aktiviteter för barn och unga. Vi ser gärna att det är något fysiskt och bestående. Som en skejtramp, grejer till en replokal, basketkorgar eller ny sarg till planen. Vad behöver din förening hjälp med?

Beviljade bidrag 2022

Beviljade bidrag 2022

Totalt har 23 av 236 föreningar fått beviljat stöd från fonden och 7 av dessa bidrag ansöktes av medlemmar i OBOS. Vi är otroligt stolta att första perioden av OBOS Jubel är gjord! Intresset har varit över förväntan och vi har nu kontaktat de föreningar som fått beviljat stöd. Stort grattis till er! Så snart Jubel-projekten genomförts kommer vi dokumentera några utvalda bidrag för att ni ska kunna ta del av dessa. Kanske är ni nyfikna på att läsa vilka bidrag som beviljades? Se nedan!

Beviljade bidrag 2022

Så fungerar OBOS Jubel

Kriterier och utdelning

OBOS Jubel har ambitionen att årligen dela ut 1 miljon kronor till föreningar/initiativtagare inom idrotten och kulturen som bidrar till en bra fritid för barn och unga. Medlen delas ut till lättillgängliga fysiska platser som uppmuntrar till spontanrörelse i bostadsområdet. Samlingsplatser som har en öppen och välkomnande verksamhet där det spontanaidrottandet och kulturutövandet står i centrum.

OBS! Sista ansökningsdag är den 1 okt.

Exempel på projekt som OBOS Jubel vill stötta
- Byggnation av en utomhusinnebandyplan eller skejtramp
- Upprustning av befintliga idrottsplatser
- Nya basketkorgar eller en ny sarg
- Instrument och upprustning av replokal
- Nya utrustning som möjliggör för fler att delta

Jurybeslut

Juryn sammanträder i anslutning till sista ansökningsdatum. Beslut om utdelningar sker av en jury bestående av representanter från OBOS. Juryns beslut går inte att överklaga. Besked om vilka ansökningar som beviljas kommer ca tre veckor efter sista dag för inlämning. Ansökningar som inkommer efter sista dag för inlämning kommer  att hanteras vid nästkommande jurymöte.

Vad händer sen?

De ansökningar som beviljas medel publiceras på OBOS hemsida och personerna bakom ansökan kontaktas. Om ditt projekt inte finns med bland de publicerade namnen så har din ansökan inte beviljats. Du är då självklart välkommen att ansöka igen.

Kommunikation av utdelningen

Vi vill berätta om alla som får utdelning från OBOS – antingen med text och bild, eller med en film och interjuver med er som mottagare av medel. Vi kontaktar alla som får utdelning med mer information när det är dags.

Start-kit för föreningen

Start-kitet innehåller material för att kommunicera utdelningen och samarbetet med OBOS så som:
- Pressmeddelande
- Sociala medier-inlägg och caption
- Text till föreningens webbsida och/eller nyhetsbrev.
- En stor check som ytterligare symbol för utdelningen.

Vad behöver min förening göra?

Det vi önskar från de föreningar som får stöd är att:
- Publicera sociala medier-inlägg om utdelningen.
- Publicera text på föreningens webbsida och/eller nyhetsbrev.
- Skicka ut pressmeddelande till lokala medier. Detta kan ske i samband med utdelningen, uppstarten av projektet, under projektets gång eller vid färdig byggnation.
- Delta vid uppföljning och presentation av slutfört projekt/byggnation.

Ansök till OBOS Jubel

Ny ansökningsperiod för OBOS Jubel har öppnat.