En visning blev ett helt nytt liv för Göran och Ulla

Göran Brink och hustrun Ulla hade egentligen inga tankar på att flytta från sitt fina radhus i Spånga. Men när paret bestämt sig för att gå i pension började de även fundera på att hitta på något med sitt boende. I samma veva berättar parets äldsta dotter att hon och familjen ska flytta till Norrtälje…

Helt ny stad

Göran och Ulla hade aldrig varit i Norrtälje förut, men när de åkte dit för att titta blev paret positivt överraskade.

– Här finns ju allt man behöver, och vi gillar hur man försöker bevara stadens trevliga, charmiga centrum. Först var vi inne på en lägenhet i det nya området vid hamnen. Men Ulla var skeptisk, och vi insåg snart att med den utsikten vi ville ha – då snackar vi pengar. Bara att parkera bilen skulle ju gå på tusentals kronor om året. Nej, det passade inte oss, berättar Göran.

Huset med stort H

Istället bestämde sig paret för att ta en titt på Björnö. För det var ju här som dottern Maria med familj hittat sitt nya hem.

– På visningen fick vi titta på en modell av hur området skulle se ut, och det var ett hus som stack ut i mängden. Det där huset vill vi ha, tänkte vi, berättar Göran.

Det var bara ett problem. Huset med stort H var redan bokat av någon annan.

Men ibland händer saker uppenbarligen av en anledning. För där och då fick mäklaren ett återbud. Kanske kan ni gissa på vilket hus?

– Vi tar det, sa vi! Men mäklaren sa att vi ju kunde tänka på saken. Så vi åkte hem, men redan i bilen insåg vi att vi inte behövde fundera mera. Det var meningen att vi skulle ha det här huset, det är så vi känner det, säger Göran.

Galet stämningsfullt

Och att paret trivs i sitt nya hem är en underdrift. Dels för att det just är ett helt nytt hus.

– Det är ju alltid något speciellt med något som är helt nytt, menar Göran.

Men det som Göran och Ulla gillar mest av allt är läget.

– Här är så stämningsfullt att det är helt galet. Igår plockade vi blåbär utanför knuten, och utsikten här är helt fantastisk. Vi har en hammock där vi brukar sitta och titta på solnedgången. Ibland sveper havsörnen förbi och räven smyger runt tomten. Och så har vi satt upp en fågelholk där flugsnapparna flyttade in direkt, berättar Göran.

Hela paketet

Att ha åtminstone några av parets åtta barnbarn knappt hundra meter bort är förstås också en stor fördel för hela familjen. Göran berättar att paret var lite oroliga för att de skulle bli de enda äldre i området, men så blev det inte heller.

– Nej, här är faktiskt väldigt blandat. Vi har väldigt fina grannar, mycket barnfamiljer förstås, men också flera äldre.

Och även om många av parets bekanta undrade vad en flytt skulle vara bra för har paret inte ångrat sig en sekund.

– Det allra bästa med flytten är helheten: vi gick i pension, vi flyttade till ett nytt hus, i en ny stad och nu kommer vår kyrka att starta upp en församling här också. Vi har börjat ett helt nytt liv! Det trodde vi inte den dagen vi gick på den där visningen, konstaterar Göran.