Varför välja Brf Skulptören?

Sista projektet ut på populära Umedalen bjuder på riktigt fina och prisvärda lägenheter. Här lever du det goda livet i rymliga tvåor, treor och fyror – alla med balkong och god standard redan från början. Frågan är om lägenhetslivet någonsin varit ljuvare?

Fint läge nu och i framtiden

Brf Skulptören får ett fint läge i trygga och trivsamma Umedalen. Här bor du nära service som skolor och förskolor – och med bra kommunikationer till stan. Busshållplatsen ligger granne med kvarteret och går med jämna avgångar in till Vasaplan. Området är också känt för sitt fina föreningsliv, med bra anläggningar för både fotboll, innebandy och mycket mer. Att bo på Umedalen har blivit allt mer populärt, och intresset lär knappast bli mindre i framtiden, menar projektutvecklare Markus Lindner.

Markus Lindner, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Nej, det händer ju en hel del här. Klockarbäckens handelsområde växer med nya butiker, bland annat Willys och MAX-restaurang. Och när nya Västra länken är klar behöver du inte längre köra genom stan för att komma över älven.

Välplanerade hem för alla smaker

Här flyttar du in i ett trevligt kvarter med en lugn innergård utan genomfartstrafik där barnen tryggt kan springa ut och leka. Husen blir fem, respektive sex våningar höga och bjuder på lägenheter för de flesta smaker. Två olika tvåor, två olika treor och en riktigt fin fyra – alla ljusa, rymliga och välplanerade med plats för både det sociala livet och privatlivet.

– Vi har lyssnat på vad umeborna vill ha, och därför valt att bygga fler större lägenheter med en riktigt bra standard redan från början. Vi har också utnyttjat boytan så bra det bara går, vilket gör att lägenheterna känns stora och luftiga, förklarar Markus.

1 av 2

Med gott om bekvämligheter

Att bo i en bostadsrättslägenhet är bekvämt i sig, men Brf Skulptören har också gott om extra ess i rockärmen. Alla lägenheter har en fin balkong i bra solläge, många i söderläge dessutom. Alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet, och de större lägenheterna har även en extra toalett. Alla får eget vindsförråd och egen parkeringsplats, men här finns även både möjlighet till plats i carport och till att ladda din elbil.

– Vi installerar flera laddstolpar i kvarteret. Där laddar du smidigt med hjälp av Bee Charging-appen och får hem räkningen i slutet av månaden, berättar Markus.

1 av 3

Och möjlighet till det lilla extra

Lägenheterna får en ljus och stilren inredning med bra kvalitet på såväl utrustning som materialval. Men självklart kan du också göra olika tillval för att sätta egen prägel på ditt nya hem, till exempel med olika köksluckor och bänkskivor. Men du kan också ge din vardag lite extra guldkant

– Här kan du välja att glasa in balkongen, och på så vis förlänga balkongsäsongen. Vi befinner ju oss i Västerbotten, trots allt, konstaterar Markus.

1 av 3

Passa på att bo nytt, fräscht – och prisvärt

Nytt, snyggt och fräscht – känslan av att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut är något alldeles speciellt. Men att flytta in här innebär också att flytta till ett riktigt prisvärt hem, menar Markus.

– Ja, här bor du betydligt billigare jämfört med de områden i närheten som ligger 1-2 kilometer närmare stan. Det har byggts en hel del i Umeås dyra områden, men det finns inte gott om lägenheter med en normal prisbild. Här har vi skapat en väldigt prisvärd produkt där du får mycket hem för pengarna. Men så vitt jag vet blir det här kvarteret också det sista som byggs på Umedalen, så vänta inte för länge…

1 av 4

Markus, vem tror du kommer trivas bäst här?

– Här tror jag på en väldigt bred kundgrupp. Nu när det äntligen byggs nya lägenheter på Umedalen kommer nog många femtioplussare i området att sälja villan till förmån för ett bekvämare boende. Men här trivs även yngre såklart, kanske någon med barn varannan vecka, kanske paret som flyttar ihop och ska skaffa familj? Då kan ju en av de mindre treorna här vara jättebra. Kanske har man bott på Umedalen tidigare och gillar området, kanske kommer man från Vännäs-hållet och vill bo närmare stan men fortfarande på rätt sida stan. Eller så tycker man helt enkelt inte att det är värt att betala såpass mycket mer bara för att få bo någon kilometer närmare stan.

Är du intresserad av Brf Skulptören?

Är du intresserad av Brf Skulptören?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!