Varför välja Brf Grönskan?

Nybyggda hem för alla smaker, i ett härligt, grönt kvarter nära både stadsliv och naturupplevelser – ja, allt som Trelleborg har att erbjuda. Brf Grönskan är något alldeles extra. Läs vidare, och se om du håller med.

Ett läge att gilla

Brf Grönskan får ett perfekt läge i Västra Gränstorp, en växande del av Trelleborg. Här har du allt du behöver i din vardag på bekvämt avstånd, ja, faktum är att du har nära till det mesta, berättar projektutvecklare Pernilla Lundell.

– Det här är ett otroligt fint läge, med närheten till staden och naturen. Men du har också Malmö inom räckhåll. Här är det smidigt att pendla, både med bil och med Pågatåg.

Grönt och skönt med plats för gemenskap

Som föreningens namn antyder är det här en perfekt plats för dig som gillar att njuta av utelivet, både i din privata sfär på din egen uteplats – och tillsammans med dina grannar. Kvarterets gemensamma grönytor blir nämligen något alldeles extra.

– Här skapar vi en jättefin innergård – en oas med ett eget orangeri, mysiga sittplatser i skyddade lägen, och mycket grönska, såklart. Allt för att skapa gemensamma rum där man vill vara, med små smitgångar som skapar nyfikenhet på vad som finns runt knuten. Att hela innergården är omsluten av husen bidrar också till den trivsamma känsla, förklarar Pernilla.

1 av 7

Gediget, hållbart och vackert

I kvarterets gestaltning finns både en tydlig röd tråd, och plats för husens egen identitet. Längs med Havredjordsvägen ståtar de småskaliga, men ändå stadsmässiga, flerbostadshusen med sin moderna, lite stramare stil. Bakom dem väntar innergården, och de härliga radhusen i två plan som hämtar sin inspiration från klassisk skånsk byggtradition.

För att förstärka det mer privata intrycket placeras radhusen lite förskjutna från varandra, vilket också förstärker den småskaliga känslan. Här ser vi också en skön variation i fasadbeklädnad – med både tegel, trä och cembrit – och taklösningar, i form av både levande, gröna sedumtak och klassiska plåttak.

– Här har vi jobbat genomgående med gedigna och hållbara material, konstaterar Pernilla.

Radhus om 105 kvm

1 av 3

Gott och blandat boende

En annan fördel med Brf Grönskan är den stora variationen av bostäder. Här bjuds vi dels på välplanerade tvåor i markplan som visserligen är lite större än en standardtvåa, men som framförallt upplevs som väldigt rymliga, inte minst tack vare den ljuvliga uteplatsen.

De härliga etagelägenheterna bjuder i sin tur på ren lägenhetslyx med alla bekvämligheter – de fina sociala ytorna och det stora föräldrasovrummet som extra plus i kanten. Och även om radhusen inte är större än 105 kvadratmeter på pappret rymmer de både fina sällskapsytor och gott om plats för privatlivet en trappa upp. Oavsett vilken bostad du väljer får du ett hem som är lika trevligt som effektivt, menar Pernilla.

– Att vi erbjuder en bra blandning av bostäder innebär också att en härlig blandning av människor kan flytta in. Både äldre och yngre, med och utan barn. Det skapar i sin tur ett trevligt kvarter.

Etagelägenhet om 105 kvm

1 av 3

Bekvämt, med hög standard

Vi ska heller inte glömma känslan av att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut, den är verkligen något alldeles extra. Och ditt nya hem är både nytt, fräscht och fullt utrustat.

– Alla bostäderna har en hög standard redan från början, med kakel och klinker i badrummen, kök från HTH och vitvaror från Siemens. Och om du är ute i god tid har du också möjlighet att påverka hur ditt nya hem ska se ut genom att göra olika tillval för hemmets ytskikt och utrustning, tipsar Pernilla.

Ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar när det kommer till renovering och underhåll. Här är det bara att flytta rakt in och leva livet!

 

Är du intresserad av Brf Grönskan?

Är du intresserad av Brf Grönskan?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Tillbaks till projektet