En plats att älska – året om

I Mullsjö har du alltid nära till härliga naturupplevelser, såväl rofyllda som fartfyllda, sommar som vinter. Att ta kvällspromenaden längs med vattnet ska inte underskattas. Men Mullsjö är också hemort för Mullsjö Alpin, tio minuters bilresa bort väntar ett vinterparadis för hela familjen. 7 pister, 5 liftar och 95 meter fallhöjd är lika med skidåkning för alla smaker.

Vandra eller cykla

Mullsjö är något utav ett friluftsparadis. Kommunen har inte mindre än 14 vandringleder som bjuder på stor variation i både längd och upplevelse. Att upptäcka omgivningarna med cykel är också hur trevligt som helst, här finns både tuffa mountainbikeslingor och mer familjevänliga rundor. Kartor för alla leder, såväl för vandring som för cykling, finns på kommunens hemsida.

Sporta loss

Innebandy är stort i Mullsjö, men här finns också gott om andra idrotter att syssla med. Fotboll, orientering, skidor och simning till exempel. I kommunen finns också många möjligheter till ridning, och en populär brukshundsklubb: bra att veta för djurälskande familjemedlemmar. Föredrar du golf kommer du att gilla närheten till Ryfors Golfklubb, där man golfat ända sedan 1888. Är gymmet din passion? Då har du Nordic Wellness på bekvämt cykelavstånd.

Drömläge för en härlig vardag

Mullsjö centrum är kanske inte det största, eller det vackraste – men för att vara en mindre ort har Mullsjö det mesta du behöver för att vardagen ska fungera smidigt. Flera matbutiker, vårdcentral, förskolor och skolor – från förskoleklass till folkhögskola – allt finns på cykelavstånd. Men i närområdet finns också en hel del som sätter guldkant på din vardag, från små personliga butiker till flera fina spa-anläggningar. Ett tips är Skogsro Spa i Sandhem som är specialiserade på ekologisk hudvård.

1 av 4

Och för en smakfull sådan

Mullsjö har gott om caféer och flera restauranger: allt från pizza och thai till finmiddag med vita dukar på Hotell Mullsjös restaurang Gretas Mat & Vin. Missa heller inte anrika Landhs konditori, på helgerna dukar de upp en fantastisk brunch- och fikabuffé! Mullsjö har också ett eget bryggeri: Beer & BBQ, som förutom fin folköl även säljer grilltillbehör i sin butik. Planer finns även för att kunna sälja kött från lokala leverantörer så småningom.

Med storstaden inom räckhåll

Men inte nog med att du kan njuta fullt ut av småstadslivet, du har också hela Jönköpings utbud på bekvämt avstånd. Tack vare den nya vägen når du centrala Jönköping på under en halvtimme med bil. Vill du hellre ta tåget promenerar du till stationen på 10 minuter, och därifrån tar tågresan cirka 25 minuter. Smidigt, eller hur?

 

Är du intresserad av Brf Kärleksudden?

Är du intresserad av Brf Kärleksudden?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!