10 anledningar att välja nyproduktion

Har du och din familj bestämt er för att köpa bostad? Härligt! Då återstår bara frågan – vad ska ni välja? Begagnat eller nyproduktion? Om du frågar oss på OBOS säger vi självklart nyproduktion. Att leverera nybyggda hem till nöjda kunder är ju vad vi gör – och vad vi brinner för. Här listar vi våra 10 främsta fördelar med att köpa en nyproducerad bostad.

1. Nyproduktion är nytt – och ditt – från start

Det går inte att bortse från att det är en alldeles speciell känsla att flytta in i ett hem där ingen bott tidigare. Allt är nytt – utifrån och in, från den fasta inredningen till vitvarorna. Och allt är klart när du flyttar in. Flyttar du till en bostad med uteplats står oftast den och din trädgård färdig att njuta av – men vi sparar alltid det roliga med växtval och planering till dig, så att du får din oas precis som du vill ha den. 

2. Ett tryggt köp av ett bekvämt boende 

När du köper en ny bostad av OBOS ser du exakt vad som ingår och kan planera köpet i lugn och ro. Du slipper budgivning och är du medlem i OBOS får du välja bostad före andra och får dessutom extra trygghet i form av Tillträdesskydd eller Skydd mot dubbla boendekostnader. Och när allt i din nya bostad är nytt är sannolikheten betydligt större att du under de första 10–15 åren slipper lägga pengar på renoveringar eller ta beslut om tyngre underhåll än om du köpt en begagnad bostad.  

3. Tid och pengar över till annat

En vanlig missuppfattning är att nyproduktion är mycket dyrare än en begagnad bostad. Men när du köper din bostad till ett fast pris, och slipper oförutsedda utgifter, blir det faktiskt lättare för dig att planera din ekonomi och få pengar över till annat. Dessutom är ofta driftskostnaden betydligt lägre i en nyproducerad bostad än i en begagnad. Väljer du att bo i bostadsrätt slipper du även alla tankar på underhåll – och får gott om tid över till roligare saker, även i framtiden. 

4. Energieffektiva bostäder

En begagnad bostad kan vara lite utav en miljöbov, särskilt om man tittar på sådant som vitvaror och fönster, som ofta är av den äldre varianten och därför drar mer energi. På OBOS använder vi energieffektiva material och många av våra projekt byggs i trä – det mest miljövänliga byggmaterial som finns. I en nyproducerad bostad är varje kvadrat smart planerad vilket gör att vi både kan använda mindre material under byggtiden och att det inte går åt onödigt mycket energi till att värma upp bostaden. Många av våra projekt erbjuder också alternativ som ytterligare hjälper till att energieffektivisera din bostad, till exempel med solceller. 

5. Möjlighet till Gröna Bolån

Förutom pengarna du sparar med låga energikostnader har du även chans att få dina räntekostnader sänkta genom så kallade Gröna Bolån. Våra hem uppfyller ofta kraven för detta, med bra energiklass eller i vissa fall Svanenmärkning. Prata med din bank för att höra vad som gäller för dig och ditt bostadsköp!  

6. Garanterat välbyggt

På OBOS bygger vi sunda hus för flera generationer och är stolta över att vara en av branschens ledare när det gäller felfria leveranser. Våra byggmetoder skapar kvalitetsprodukter som uppfyller alla gällande byggregler och vi väljer inredning och utrustning från välkända varumärken. Allt för att du ska kunna vara säker på att det du ser är det du får: en modern, bekväm bostad där du och din familj kan skapa ert eget drömhem. 

7. Ditt hem på dina villkor

När vi drömmer om ett eget hem drömmer vi oftast om just det. Ditt nya hem ska se ut och kännas som din bostad – ingen annans. Därför får våra bostäder en stilren inredning som bas som du själv kan bygga vidare på, så att du kan inreda ditt drömhem precis som du vill ha det. I vissa projekt har vi komponerat färdiga designlinjer, i andra finns möjlighet att göra tillval innan du flyttar in. All sådan information hittar du i försäljningsmaterialet för de olika projekten.  

8. Fritt från flyttstress

När du köper en nyproducerad bostad så är ofta tiden till inflyttning cirka 1-2 år, vilket kan kännas som lång tid. Men det finns många fördelar – en av dem är att du har gott om tid på dig att planera flytten från ditt befintliga hem. Att gå igenom det du har samlat på dig genom åren, välja vad du ska sälja eller behålla, och sedan i lugn och ro planera inredningen till din nya bostad. Våra säljkoordinatorer håller dig uppdaterad om vad som händer under tiden fram till inflyttning, och ordnar ofta aktiviteter där du får träffa dina blivande grannar. Även om det är det nya hemmet som är målet tycker vi absolut att du kan luta dig tillbaka och njuta av resan dit också.

9. Nytt attraherar nytt

Ett nytt hem innebär mer än bara ett trevligt tak över huvudet. Området spelar minst lika stor roll när vi väljer var vi ska bo. Och områden där det byggs nyproduktion har stor attraktionskraft, på flera olika nivåer. Till exempel är det vanligt att företag öppnar butiker och annan service och kommuner anlägger nya, fräscha lekparker, skolor och förskolor i ett nyproducerat område.

10. Nybyggaranda och gemenskap

Vi ska heller inte glömma den där alldeles speciella gemenskapen som uppstår i ett område där alla flyttar in samtidigt. Det är ju ni tillsammans som skapar kvarteret! Ofta är flera av dina grannar i liknande skeden av livet. Ni har mycket gemensamt och det leder ofta till nya kompisar för både barn och vuxna.

Nyfiken på om det finns ett prisvärt boende där du vill bo? Här hittar du alla bostäder och projekt som är aktuella just nu. Välkommen hem!