Hoppa till innehåll

Vi bygger framtidens samhälle och uppfyller bostadsdrömmar

Vi på OBOS har världens bästa jobb: att göra bostadsdrömmar till verklighet. Vi bygger bostäder som människor drömmer om, och vi bygger dem på platser där folk vill bo – både i staden och på landsbygden.

Med rötter i Småland och Norge i ryggen

Chansen att du redan träffat på någon av våra bostäder är stor – om inte så gör du det snart. Sedan vi startade i slutet på 1920-talet har vi levererat 150 000 hem och skapat många nya kvarter. Idag har vi tre fabriker i Småland och över 30 lokala kontor över landet. Vi är en del av norska OBOS, och ägs av 550 000 medlemmar.

Från lilla lägenheten till stora villan

Inom den svenska OBOS-familjen hittar du även Myresjöhus och SmålandsVillan. Tillsammans tar vi oss an bostadsdrömmar av alla slag: från den första lägenheten till den stora familjevillan och allt däremellan. Vi jobbar även för att fler ska kunna ta steget in på bostadsmarknaden med OBOS Deläga och utvecklar smarta lösningar för framtidens boende.

För livet mellan husen

Vi har ett tydligt mål med det vi gör: att alla ska känna sig hemma. Därför utvecklar vi områden med blandad bebyggelse, använder hållbara material och skapar trivsamma miljöer kring bostäderna. Rummen mellan husen är minst lika viktiga som de inuti.

Är man stor måste man vara snäll

Som en av de största bostadsutvecklarna i Sverige och Norge har vi också ett stort ansvar – både mot de vi bygger för och planeten vi delar. Och eftersom vi är en medlemsorganisation har vi inga aktieägare som väntar på utdelning, utan kan i stället investera hela vår vinst i nya bostäder och insatser för ett bättre samhälle. Till exempel stöttar initiativ och föreningar som bidrar till en meningsfull fritid för barn och unga. Alla drömmar, stora som små, är värda att tas på allvar.

OBOS i korthet:

  • Är en av de största bostadsutvecklarna i Norge och Sverige.
  • En medlemsorganisation med över 550 000 medlemmar.
  • Myresjöhus och Smålandsvillan en del av OBOS-familjen.
  • I Sverige har vi levererat över 150 000 bostäder sedan starten.
  • Totalt är vi omkring 2 300 medarbetare, närmare 600 i Sverige
  • Över 30 lokala kontor i hela landet, från Malmö till Luleå.
  • Och vad står OBOS för? Jo, Oslo bolig- og Sparelag

 

Förtur att köpa

Få exklusiv förtur att köpa bostäder och tomter i hela Sverige – även i budgivningar. Välj drömläge och slipp stressen.

Fina medlemsförmåner

Generösa rabatter för ditt hem och många nöjen. Sök bland 100 erbjudanden, både i Sverige och i Norge, och spar pengar.

Hitta din drömbostad

Radhus, kedjehus, parhus, villa, lägenhet och tomt. Hitta din nästa drömbostad och se vart du vill bo.
Bli OBOS-medlem idag

Nya bostäder från OBOS

Vi bygger rum för livet i hela Sverige. Här hittar du nya bostäder från OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan.

Sök bostad här

Vill du bygga hus?

I OBOS i Sverige ingår utöver de bostäder vi säljer i projektform även hustillverkarna Myresjöhus och SmålandsVillan där du kan välja att bygga ditt egna hus.

Myresjöhus

Myresjöhus är en av Sveriges äldsta hustillverkare och grundades 1927. Sedan starten har Myresjöhus levererat över 95 000 hus.

SmålandsVillan

Med småländsk finurlighet och smarta lösningar erbjuder SmålandsVillan mycket hus för pengarna för dig som vill bygga ditt egna hus.