Medlemskapet gav förtur till nöjesparken

OBOS medlemsdag på Gröna Lund blev en stor folkfest när 4000 medlemmar och deras familjer besökte nöjesparken. En av dem som roade sig tillsammans med familjen var Johan Eklund, som gett bort medlemskap till sina sex barnbarn.

Nöjesparken lyste i OBOS blåa färger när bostadsutvecklaren bjöd in till en dag exklusivt för landets alla medlemmar en vecka innan den riktiga premiären. Besökarna kunde roa sig med fria åk i alla attraktioner, spela OBOS-spel, testa femkamp eller köra dansstopp med OBOS egen maskot Obbe. En av dem som var där tillsammans med barn, barnbarn och hustrun Margareta var Johan Eklund.  

– Det här är en häftig aktivitet att göra tillsammans med hela familjen, säger han.

Gett bort medlemskap till alla barnbarnen

Han känner till OBOS som bostadsutvecklare sedan länge och att det är medlemsägt menar han är en stor styrka som skapar många värden.  

– OBOS är väldigt häftigt eftersom de återinvesterar vinsten i nya bostäder och ger tillbaka till samhället, vilket också gynnar kommande generationer. Och en sån här dag är verkligen ett sätt att ge tillbaka till medlemmarna, säger han.  

Själv har han gett bort medlemskap till alla sina sex barnbarn i påskpresent. En gåva som är tänkt att räcka hela livet.  

 – Alla barnbarnen fick ett medlemskap i påskägget, tillsammans med godis så klart. De är för små för att förstå vad ett medlemskap kan betyda men förhoppningsvis kan det hjälpa dem när de blir äldre. OBOS erbjuder ju också möjligheten att få hjälp med kontantinsatsen. Den kan annars vara en väldigt hög tröskel för förstagångsköpare, säger han.  

Umgänge för hela familjen

Dagen på nöjesparken är också ett sätt för hela familjen att umgås tillsammans.  

– Vi hänger väldigt mycket tillsammans, äter middagar och spelar till exempel tennis varje vecka. Det förgyller livet och är en guldkant i tillvaron, säger Johan.  

Dottern Josefin Engberg intygar att hela familjen är förväntansfulla. Just att ett medlemskap i OBOS inte bara handlar om rabatter och förmåner på produkter och tjänster utan också kan innefatta aktiviteter som en medlemsdag på nöjespark gillar hon särskilt mycket.  

– Det är superroligt att hela familjen kan vara med och att ett medlemskap i OBOS också handlar om aktiviteter tillsammans. Vi är taggade på den här dagen, det ska bli väldigt roligt och känns lyxigt att medlemmarna själva får en heldag innan säsongsöppning, säger hon.  

Åker tillsammans med barnbarnen

I bakgrunden börjar familjen bli otålig och vill åka karusell tillsammans med Johan, som både är morfar och farfar.  

– Men inte något som snurrar för mycket för då blir jag yr i huvudet, säger han.  

Att hitta något som passar alla barnbarnen som är i åldrarna två till tio är inte det lättaste men till slut faller valet på Tuff-tuff-tåget. Johan och barnbarnet Lovisa sätter sig längst fram och resten av barnbarnen och familjen fyller upp vagnarna bakom. Så bär det iväg. Skratt och glada rop hörs när tåget svischar förbi. Att de har roligt går inte att ta miste på.  

Så mycket sparade besökarna

Alla OBOS-medlemmar i hela landet hade möjlighet att köpa fem biljetter vardera för endast 119 kronor, en rejäl rabatt mot de 595 kronor det kostar under högsäsong.  

– Det gör att många kan ta med en kompis, och det tycker vi är jättefint om man gör, säger Anna Clara Dettner, medlemschef på OBOS i Sverige.  

Att det är uppskattat vet hon genom tacksamma medlemmar som hört av sig. 

- Vi får ofta reaktioner på det, förra gången var det en mormor som skrev att hon kunde ta med en kompis till sitt barnbarn. Den kompisen hade annars aldrig haft möjlighet att komma hit. Det blir man verkligen rörd av att höra, säger hon.  

 

Själv försökte hon säga hej och välkomna så många besökare som möjligt vid entrén.  

– Största anledningen till att vara medlem är ju våra bostäder men det här är verkligen något som gett jättemycket. Många uppskattar OBOS för den här dagen och vill också vara medlemmar för att vi anordnar den, säger hon.  

Medlemmarna är OBOS

Förutom medlemsdagar har alla medlemmar i OBOS förtur till de bostäder som byggs och till de tomter som är till försäljning. Det finns också en mängd olika rabatter och erbjudanden att ta del av som medlem, allt ifrån resor och hotell men också på försäkring, byggmaterial och färg, som innebär en stor chans att spara pengar.  

Dagar som denna på Gröna Lund är också ett sätt för OBOS att visa medlemmarnas betydelse. 

– Vi hoppas att alla ska känna att vi den här dagen har visat hur viktiga medlemmarna är för oss, säger Anna Clara.   

Medlemsdag Gröna Lund 2024