Hoppa till innehåll

Upplev OBOS under H22 – så aktiverar vi oss under mässan

På H22 i Helsingborg den 30 maj – 3 juli kommer OBOS att ha aktivering inom två olika huvudspår; OBOS Trädgårdsstad – Hem för fler på People’s Walk och Fotboll för alla på Olympia. Vi står också värd för tre branschinriktade seminarier på Elite Hotel Marina Plaza.

Publicerad:
fredag 20 maj 2022

Läs gärna mer om respektive spår på vår H22-sida på obos.se.

Vad händer på People’s Walk?

OBOS är tillsammans med Helsingborgs stad och Tengbom med och aktiverar oss på People’s Walk som går mellan Dockanparken och Redaregatan i området Oceanhamnen. Under H22 City Expo hålls en workshop där besökare kan lämna sina personliga budskap kopplat till jämlikhet. Budskap som sedan blästras in på 4 000 gatstenar på People’s Walk.

Förutom workshopen och andra roliga aktiviteter har OBOS också en egen utställning på plats, där vi presenterar vårt arbete för jämlika bostadsområden under konceptet OBOS Trädgårdsstad – Hem för fler. Den 2 juni klockan 14:00-15:00 invigs People’s Walk med en riktig folkfestparad. Varmt välkommen att uppleva utställningen under alla dagar som mässan pågår!

Vad händer på Olympia?

Genom konceptet Fotboll för alla synliggörs fotbollen som samhällsnyttig folksport under hela H22 och följs upp av långsiktiga insatser för att tillgängliggöra fotboll för barn och unga i Helsingborg. OBOS finns på plats på Olympia vid fyra olika datum under H22:

  • Den 29 maj tar HIF emot AIK på hemmaplan i Allsvenskan. OBOS är matchvärdar och finns på plats med rolig aktivering, tävlingar och på plats för ev. frågor gällande OBOS olika bostadsprojekt mellan kl 15-18.
  • Den 1 juni ordnar HiF en Skolfotbollsdag för mellanstadieelever på Olympiafältet mellan kl 8:30-14:00. Finalspelet sker inne på stadion. OBOS finns på plats och delar ut fotbollskit till de som deltar samt en rolig aktivering på plats.
  • Den 9 juni möter U21-landslaget Italien i en avgörande match i EM-kvalet. OBOS finns på plats med rolig aktivering och OBOS medlemmar erbjuds biljetter till ett reducerat pris. Matchstart: 18:00
  • Den 2 juli tar HiF emot Kalmar FF på hemmaplan i Allsvenskan. OBOS finns på plats med aktivering och tävlingar!

Vad händer på Elite Hotel Marina Plaza?

Den 14 juni står OBOS värd för tre spännande seminarier under det övergripande temat OBOS Trädgårdsstad – Hem för fler. Här kommer vi tillsammans med nyckelpersoner från bland annat fotbollen och politiken att utforska frågor som rör social hållbarhet kopplat till bostadsbyggande. Seminarierna kommer att filmas och läggas upp på vår H22-sida på obos.se efteråt. Missa inte det om du är intresserad av hur bostadsaktörer kan göra skillnad i samhället genom rätt samarbeten och innovationer!

Relaterade

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.