Hoppa till innehåll
Två män står och håller en fotboll framför en superettan-vimpel.

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.

Publicerad:
onsdag 4 september 2019

Superettans nya benämning från och med 2020 blir ”Superettan presenteras av OBOS”. Samarbetet med OBOS innebär att Superettan och dess klubbar får en långsiktig samarbetspartner som både förstår och uppskattar fotbollens möjligheter. Samarbetet sträcker sig från och med säsongen 2020 och fyra år framåt.
OBOS, liksom Svensk Elitfotboll, ser en fördel att utveckla nuvarande samarbete ytterligare. OBOS kommer därmed utgöra en betydande kraft för Superettans utveckling framåt, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.


Sedan 2018 är OBOS namnsponsor till OBOS Damallsvenskan och inför säsongen 2019 klev OBOS in som officiell partner till Superettan samt Svensk Elitfotboll och utvecklar nu det samarbetet till att bli presenting partner till Superettan och officiell partner i Allsvenskan.
OBOS ska bygga upp kännedomen för varumärket i Sverige. Superettan är folkets liga och en språngbräda på vägen upp till Allsvenskan. Samtidigt har Superettan en stark lokal förankring runt om i landet, precis som OBOS har i utvecklingen av bostäder. Tillsammans tar vi ett gemensamt ansvar för samhället vi lever i, säger OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj.

I partnerskapet med Svensk Elitfotboll och ligorna Allsvenskan och Superettan ser OBOS en partner som kan vara med och bidra till företagets engagemang för ett socialt mer hållbart samhälle där idrotten spelar en viktig roll. Huvudfokus från 2020 blir på Superettan.
OBOS är inställda att ge något tillbaka till samhället och fotbollen spelar en mycket viktig roll som en positiv arena för barn och unga runtom i de olika lokalsamhällena. Sedan ett drygt år tillbaka har OBOS också ett starkt engagemang inom damfotbollen, främst genom samarbetet med OBOS Damallsvenskan, menar Daniel Kjørberg Siraj.

Läs pressmeddelandet i sin helhet på svenskelitfotboll.se. 

Relaterade

Två spelare i svenska damlandslag springer efter bollen under en match

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.