Hoppa till innehåll

Säljstart för 115 attraktiva bostäder på Strandvägen

Den 16 juni påbörjar vi försäljningen av 115 miljöcertifierade bostäder på Strandvägen i Edsviken, Sollentuna, med inflyttning från sommaren 2023. Intresset för Brf Strandvägen har varit stort med drygt 1 575 intresseanmälningar. I samband med säljstarten blir det även Sverigepremiär för boköpmodellen OBOS Deläga som ska sänka trösklarna till det ägda boendet.

Publicerad:
tisdag 8 juni 2021

Brf Strandvägen är ett nytt kvarter beläget i centrala Sollentuna och kommer bestå av åtta trapphus på mellan fyra och fem våningar, med bostadsrätter på mellan ett och sju rum och kök. Kvarteret som går i trädgårdsstadsandra består av en blandning av townhouses och lägenheter. Lägenheterna har tillgång till gemensamt orangeri och odlingar.

- Det höga intresset visar att det är så här många vill bo, i gröna trädgårdsstäder med olika slags bostäder. Med både mindre lägenheter för yngre och ensamhushåll, och större lägenheter och townhouses för familjer har vi skapat ett socialt hållbart kvarter i en expansiv del av Stockholmsregionen, säger Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storstadssatsning i Sverige.

Den första säljetappen påbörjas den 16 juni. Inflyttning sker från sommaren 2023. Medlemmar i OBOS ges förtur till bostäderna och Brf Strandvägen har redan resulterat i ett stort antal intresseanmälningar.

- Sollentuna välkomnar medlemsägda OBOS och de attraktiva bostäder de bidrar med i kommunens stadsutveckling. Projektet är en viktig pusselbit i utvecklingen av centrala Sollentuna och i målet att årligen färdigställa 500 bostäder. Det är glädjande att OBOS genom sin boköpmodell skapar möjligheten för fler att ta sig in på bostadsmarknaden och i det ägda boendet, säger Moa Rasmusson (L), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Brf Strandvägen kommer att miljöcertifieras av oberoende Sweden Green Building Council. I certifieringen ingår bland annat en rad kontroller och besiktningar som minskar risken för att dolda fel ska dyka upp efter en tid, och därmed minskar också risken för oförutsedda kostnader.

Brf Strandvägen är ritat av arkitektkontoret Semrén & Månsson.

Av de 115 bostäderna kommer totalt tio att erbjudas genom boköpmodellen OBOS Deläga. Med OBOS Deläga äger köparen en andel på mellan 50 och 90 procent av bostaden och OBOS äger resterande andel. För den andel som OBOS äger betalar man en samäganderättsavgift varje månad. På det viset ökar andelen tillgängliga bostäder för de som med dagens krav inte kan köpa en bostadsrätt, eftersom både lån och krav på kontantinsats blir upp till 50 procent lägre.

- Det här är hållbara och exklusiva bostäder bara 17 minuter från Stockholm city. Att kunna erbjuda det även till en förstagångsköpare är en bekräftelse på att det går att skapa både socialt och miljömässigt hållbara bostadsområden för personer i livets alla faser, fortsätter Sofia Ljungdahl.

Till exempel, för en köpare av en tvåa för 2 995 000 kronor innebär OBOS Deläga, där den boende äger 50 procent, ett lån på 1 497 500 kronor och en kontantinsats på 224 625 kronor, istället för ett lån på 2 545 750 och en kontantinsats på 449 250 kronor, vilket hade krävts vid köp av 100 procent av bostaden. Samäganderättsavgiften uppgår då till 4 828 kronor varje månad. Detta enligt räkneexempel från SBAB som är en bankerna som erbjuder lån för köp genom OBOS Deläga.

För att köpa en bostad genom OBOS Deläga behöver köparen vara medlem i OBOS medlemsprogram.

OBOS storstadssatsning i Sverige
Vi öppnade 30 november 2020 vårt medlemsprogram i Sverige och offentliggjorde samtidigt ambitiösa tillväxtmål med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna. Sedan medlemprogrammet öppnade har över 8 000 svenska medlemmar anslutit sig.

OBOS har aviserat flera stora projekt i Stockholmsområdet utöver Brf Strandvägen, exempelvis på Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden, vid Årstafältet samt i Valsjöskogen i Österåker kommun.

För mer information, kontakta:

Gunilla Slättås, Försäljningschef OBOS Nya Hem
Tel: 070-601 11 97
gunilla.slattas@obos.se

Ulrika Liiv, kommunikations- och hållbarhetschef
Tel: 010-434 17 82

Relaterade

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.
Myresjöhus husmodell Morgondagg.

Myresjöhus starkaste småhusvarumärket

Myresjöhus är det starkaste småhusvarumärket med störst varumärkeskännedom- och styrka (Brand Equity) i Sverige. Detta enligt en färsk undersökning från marknadsanalysföretaget Prognoscentret.