Hoppa till innehåll

Säljstart för 107 lägenheter i Brunnshög – OBOS stärker närvaron ytterligare i Lund

Medlemsägda OBOS, en av Nordens ledande bostadsutvecklare, påbörjar idag försäljningen av 107 bostäder i Brf Pärlan på Brunnshög, med utsikt över Nobelparken. OBOS, som har varit verksamt i Lund i många år, påbörjar idag även byggandet av 39 bostäder i Stångby och har en pågående försäljning av 50 bostäder i Råbylund. Det innebär att OBOS kommer erbjuda totalt runt 200 nya bostäder i Lund med planerad inflyttning 2022–2024.

Publicerad:
onsdag 21 april 2021

- Brunnshög är en innovativ och spännande stadsdel och med Pärlan har vi velat skapa ett hållbart kvarter med liv och variation, och det är glädjande att vi nu är igång med försäljningen. Skåne är en viktig tillväxtmarknad för OBOS och med nu tre pågående projekt stärker vi närvaron i Lund ytterligare, säger Malin Svensson, vd för OBOS Kärnhem.

Pärlan rymmer bostäder från 1-5 rum och kök och i entréplanet kommer det även finnas ytor för verksamheter. Bostäderna kommer i första hand erbjudas till OBOS medlemmar.

OBOS påbörjar samtidigt byggandet av 39 radhus och lägenheter i Stångby i Brf Gulsparven, och har en pågående försäljning av 50 bostäder i Råbylund i Brf Prästkragen.
- Genom att bygga en blandning av småhus och lägenheter kan vi skapa socialt hållbara områden för alla. Det stora intresset för Råbylund och liknande områden i trädgårdsstadsanda bekräftar det och det känns därför glädjande att med Stångby kunna erbjuda fler den möjligheten, säger David Carlsson, Operativ chef OBOS Sverige.

OBOS satsning i Sverige

Norska OBOS, med över 500 000 medlemmar i Norge, öppnade 30 november 2020 sitt medlemsprogram i Sverige. OBOS offentliggjorde samtidigt höga tillväxtambitioner i Sverige, med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna, och att 20 procent av bostäderna i framtiden ska erbjudas genom alternativa boköpsmodeller. Sedan medlemsprogrammet öppnade har drygt 7 300 svenska medlemmar anslutit sig.

För mer information, vänligen kontakta:

Anna-Maria Lingmerth, Marknadschef OBOS Kärnhem, 0470-79 98 74
Anders Borgqvist, Regionchef OBOS Sverige, 073-410 21 42

Relaterade

Nödbostad byggd av OBOS

OBOS nödbostad - hem för människor i kris

I en värld där antalet krigs- och krisdrabbade områden ökar, växer också behovet av nödbostäder för människor på flykt – inte minst i Europa. Som en av Norge och Sveriges ledande bostadsutvecklare kan vi på OBOS bidra med det vi gör bäst: trygga bostäder som ger fler människor tak över huvudet. Först ut att få en nödbostad är åtta familjer i Ukraina.

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.