Hoppa till innehåll

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Publicerad:
måndag 17 oktober 2022

- I de områden vi bygger uppstår rum mellan husen som vi vill fylla med spontanitet, glädje och gemenskap. Samhällsansvar är en tydlig del av vår strategi och vi ser det som självklart att skapa trygga och trivsamma bostadsområden där barn och unga får en bra start i livet. Därför uppmanar vi bland annat bostadsrättsföreningar att söka, säger Christian Alehagen, chef för varumärke och samhällsansvar på OBOS.

Medlen delas ut till projekt som genomförs på allmänna platser och som uppmuntrar till spontan rörelse i bostadsområdet. Samlingsplatser som har en öppen och välkomnande verksamhet där idrottandet och kulturutövandet står i centrum.

- Pengarna ska gå till att starta eller fortsätta utveckla aktiviteter för barn och unga. Vi ser gärna att det är något fysiskt och bestående. Som en skejtramp, grejer till en replokal, basketkorgar eller ny sarg till planen, avslutar Christian Alehagen.

OBOS Jubel är en del av OBOS ger tillbaka, där 10 procent av företagets vinst investeras i idrotts- och kulturprojekt som gynnar samhället och medlemmar i OBOS.

Läs mer på obos.se

Relaterade

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.

OBOS ny huvudpartner till Handbollsligan

OBOS – en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare, går nu in som sponsor till elithandbollen. Idag onsdag, samma dag som säsongen drar i gång för dameliten, offentliggör OBOS att man går in som huvudpartner till Handbollsligan, Sveriges högsta elitserie inom handboll för herrar. OBOS går också in som central ligapartner till SHE, Sveriges högsta elitserie inom handboll för damer.

Träffa OBOS under Frihamnsdagarna 25-27 augusti

OBOS finns på plats under Frihamnsdagarna i Göteborg 25-27 augusti. Vi arrangerar bland annat ett seminarium med temat ”Hur kan fler få äga sitt boende?”. Tillsammans med politiker och branschfolk diskuterar vi olika möjligheter att göra vägen till drömbostaden kortare.