Hoppa till innehåll
Brf Rosendal Trädgård i Uppsala.

OBOS släpper fler Deläga-lägenheter i Uppsala och Stockholm

Nu släpper OBOS ytterligare ett trettiotal lägenheter genom boköpsmodellen OBOS Deläga. Erbjudandet är ett led i koncernens satsning för att sänka trösklarna till det ägda boendet i landets storstadsregioner.

Publicerad:
onsdag 14 juni 2023

OBOS är en medlemsorganisation innebär att man arbetar med medlemmarnas bästa i åtanke. Det var också utifrån medlemsnyttan som OBOS Deläga skapades 2021 och har erbjudits i utvalda projekt i storstadsregionerna. OBOS genomför nu en omfattande kampanj i syfte att öka kunskapen om OBOS Deläga och boköpsmodeller överlag. I samband med kampanjen har erbjuds fler bostäder Deläga för att fler ska kunna ta steget in på den ägda bostadsmarknaden.

- Det är bostadsbrist i våra storstäder och vi på OBOS vill vara med och lösa utmaningarna på bostadsmarknaden. Därför ökar vi nu erbjudandet även i OBOS befintliga projekt i bland annat Haninge och Uppsala. Fler OBOS Deläga-bostäder ger fler attraktiva lösningar för våra medlemmar, säger Malin Svensson vd OBOS Kärnhem.

Lägenheterna som släpps är tillgängliga för medlemmar som vill köpa en bostad i Storstockholm och Uppsala.

- Att dela ägandet med OBOS är också en trygghet i en ekonomiskt orolig tid. Med höga priser, krav på stora kontantinsatser och begränsade ekonomiska resurser är det en utmaning för många att ta sig in på bostadsmarknaden. Jag är glad vi kan bidra med fler Deläga-bostäder i Nacka, Sollentuna och Täby, säger Sofia Ljungdahl, vd på OBOS Nya Hem.

Dessutom planerar koncernen att skala upp med ytterligare Deläga-bostäder de kommande åren. Målet är att kunna erbjuda 20 procent av alla bostäder i storstadsregionerna genom OBOS Deläga.

- I Norge såldes över 40 procent av OBOS bostäder med boköpsmodeller förra året och våra medlemmar berättar att lösningarna gör skillnad. Kan vi få med fler banker och införa en standardisering av avtal är jag övertygad om att den här typen av boendeform kommer att växa ännu mer även i Sverige, avslutar Cattis Carlén.

Vill du läsa mer om hur OBOS arbetar med boköpsmodeller och OBOS Deläga?

OBOS erbjuder idag bostäder med Deläga i 8 st bostadsprojekt. Hitta fler Deläga-bostäder