Hoppa till innehåll

OBOS planerar trädgårdsstad i Kävlinge med cirka 750 bostäder

I Kävlinge kommuns stora utvecklingsområde Minnesdal planerar bostadsutvecklaren OBOS att bygga cirka 750 bostäder. Ambitionen är att skapa en trädgårdsstad med olika upplåtelseformer och rekreationsområden.

Publicerad:
torsdag 9 juni 2022

- Med sitt vackra läge och goda kommunikationer till både tågstation och närliggande städer kommer det här att bli en trädgårdsstad där många kan trivas. Vår ambition är att bygga såväl rad- och kedjehus som flerfamiljshus, men vi hoppas även kunna erbjuda villatomter, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige.

Genom konceptet trädgårdsstad utvecklar OBOS bostäder och områden som ska vara ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbara. Här erbjuds till exempel olika upplåtelseformer, miljöcertifierade bostäder, gröna miljöer och blandad bebyggelse för alla skeenden i livet. I Minnesdal planerar kommunen bland annat en ny förskola.

- Jag är jätteglad över att vi har förvärvat Minnesdal. Vi vet att våra medlemmar efterfrågar den här typen av boende och kommunens satsningar ligger helt i linje med vår vision av ett trivsamt och tryggt boende. Jag ser verkligen fram emot att se området utvecklas de kommande åren, säger Frank Sonander, affärsutvecklare på OBOS Sverige.

För att få ytterligare variation i bostadsområdet kommer OBOS att se över möjligheterna att sälja delar av fastigheten till andra byggaktörer.

Relaterade

Nödbostad byggd av OBOS

OBOS nödbostad - hem för människor i kris

I en värld där antalet krigs- och krisdrabbade områden ökar, växer också behovet av nödbostäder för människor på flykt – inte minst i Europa. Som en av Norge och Sveriges ledande bostadsutvecklare kan vi på OBOS bidra med det vi gör bäst: trygga bostäder som ger fler människor tak över huvudet. Först ut att få en nödbostad är åtta familjer i Ukraina.

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.