Hoppa till innehåll

OBOS och Svenska Fotbollförbundet inleder nytt samarbete

OBOS inleder ett nytt samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Det nya partneravtalet sträcker sig över flera år och innefattar bland annat ett engagemang i satsningar som ”Fotbollsskolan – Lira Blågult”, ”Fotbollsskolan i idrottssvaga områden” samt initiativet ”Plus 10 000” som syftar till att få ännu fler tjejer och kvinnor att bli tränare och ledare inom fotbollen.

Publicerad:
onsdag 15 december 2021

Genom det nya avtalet med Svenska Fotbollförbundet utökar OBOS sitt engagemang för svensk fotboll, och den här gången handlar det om satsningar på jämställdhet samt barn-, bredd och ungdomsfotbollen.

- Vi har stort fokus på att stödja samhällsprojekt. Vi vet hur mycket gott människor och föreningar runt fotbollen gör för samhället, och Svenska Fotbollförbundet når verkligen ut brett med det. Som medlemsägt företag är det här ett sätt för OBOS att ge tillbaka till samhället samtidigt som vi förbättrar vårt erbjudande till medlemmarna, säger Christian Alehagen, chef Varumärke och Samhällsansvar på OBOS.

Det nya avtalet inleds 1 januari 2022 och sträcker sig över flera år. Avtalet innebär att OBOS blir officiell partner genom sitt engagemang i tre delar av Svenska Fotbollförbundets verksamhet. Fotbollsskolan – Lira Blågul, Fotbollsskolan i idrottssvaga områden samt initiativet Plus 10 000.

- Alla dessa initiativ är viktiga för utvecklingen av svensk fotboll, och även av vårt samhälle. Vi är jätteglada att OBOS vill vara med och möjliggöra att ännu fler barn och ungdomar kommer i rörelse och att fler tjejer och kvinnor engagerar sig i fotbollen. Det är till stor del tack vare våra samarbetspartners som vi kan genomföra våra satsningar. Inom ramen för vårt samarbete kommer vi också att erbjuda OBOS medlemmar förmånliga erbjudanden, säger Stefan Abelsted, affärsansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Fakta om initiativen

Fotbollsskolan – Lira Blågult. Svenska Fotbollförbundet har i över 30 år erbjudit föreningar ett väl utvecklat koncept och upplägg att arrangera. Ett normalår deltar ca 30 000 - 40 000 barn och ungdomar i Sveriges största fotbollsskola.

Fotbollsskolan i idrottssvaga områden. 2020 inleddes en satsning i syfte att ge barn och ungdomar som bor i hushåll med begränsad ekonomi en chans att spela fotboll, detta i områden där föreningslivet i övrigt är svagt. Målet är att varje år genomföra 24 fotbollsskolor som engagerar minst 2 000 spelare och 200 ledare samt att spelarna därefter ska kunna erbjudas en plats in i föreningens ordinarie verksamhet. Responsen har så här långt varit mycket positiv.

Initiativet Plus 10 000 som syftar till att engagera fler tjejer och kvinnor som ledare och tränare inom svensk fotboll. Projektet startade 2018 och ett första mål är att, som namnet antyder, få minst 10 000 nya tjejer och kvinnor att engagera sig i fotbollen. Just nu jobbar 38 ambassadörer dagligen i våra distrikt för att locka ännu fler deltagare till initiativet.

För mer information, kontakta:

Christian Alehagen, Chef Varumärke och Samhällsansvar OBOS i Sverige
070-288 33 21
christian.alehagen@obos.se

Stefan Abelsted, Gruppchef Sälj- och affärsutveckling Svenska Fotbollförbundet
072-222 82 92
stefan.abelsted@svenskfotboll.se

Relaterade

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.