Hoppa till innehåll
Ulrika Sundblad, marknads- och kommunikationsdirektör på OBOS, tillsammans med Mikael Ahlerup, generalsekreterare på Svensk Innebandy.

OBOS ny huvudpartner till Svensk Innebandy

Medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Parterna kommer bland annat att arbeta tillsammans inom ramarna för Svensk Innebandys projekt Rekrytera och Behålla, där syftet är att rekrytera fler medlemmar till föreningarna. OBOS kommer också vara en partner till VM i Uppsala den 27 november-5 december 2021.

Publicerad:
fredag 19 november 2021

Medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Parterna kommer bland annat att arbeta tillsammans inom ramarna för Svensk Innebandys projekt Rekrytera och Behålla, där syftet är att rekrytera fler medlemmar till föreningarna. OBOS kommer också vara en partner till VM i Uppsala den 27 november-5 december 2021.

– Innebandy är den största inomhussporten i Sverige med över 100 000 spelare och miljontals tv-tittare årligen vilket gör det till en högintressant arena för OBOS när vi bygger vårt varumärke. Med våra positiva erfarenheter från samarbetet med OBOS Damallsvenskan och Svensk Elitfotboll i ryggen är vi redo för att ta klivet vidare till innebandyarenan, och precis som inom fotbollen får vi här möjlighet att stödja både damer och herrar. Det är med glädje vi tar oss an de spännande utmaningar och möjligheter som partnerskapet innebär, säger Ulrika Sundblad, marknads- och kommunikationsdirektör på OBOS i Sverige.

OBOS och Svensk Innebandy kommer att arbeta tillsammans inom ramarna för det signerade avtalet som sträcker sig över flera års tid för att hjälpa fler barn och ungdomar att upptäcka innebandy, både i skolmiljön och i föreningslivet. Den gemensamma målsättningen är tydlig; att arbeta långsiktigt med att bygga attraktionskraften kring innebandyn som folksport och att bidra till fler utövare av sporten nu när läget i samhället har stabiliserats.

För OBOS, som 2020 utvecklade bostäder i 152 av Sveriges 290 kommuner, ger samarbetet med Svensk Innebandy även en möjlighet till aktivering för medlemmar på de orter där man utvecklar projekt. Samtidigt är det ett naturligt steg i bostadsutvecklarens samhällsengagemang.

– På OBOS har vi en historik både i Norge och Sverige vad gäller att stödja barn och ungdomar genom olika rörelsefrämjande aktiviteter. När vi nu startar samarbetet med Svensk Innebandy kommer vi att bidra på flera plan genom olika projekt för att fler barn och ungdomar ska få uppleva Sveriges största inomhussport. Pandemin har slagit hårt mot deltagandet i inomhusidrotter, varför det känns som en särskilt angelägen tidpunkt för samarbetet, säger Christian Alehagen, chef för Varumärke och Samhällsansvar på OBOS i Sverige.

– Vi är mycket glada för det här samarbetet. OBOS är en partner som passar oss väldigt bra då de delar våra värderingar om jämställdhet, samverkan och inkludering vilket är en viktig fråga för oss. Jag ser fram emot att arbeta med dem och är säker på att det här samarbetet kommer leda till ett ökat antal innebandyspelare i Sverige, vilket i sig leder till fler unga och vuxna i rörelse som även stärker folkhälsan, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Om OBOS

OBOS är en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare. OBOS är en medlemsägd organisation som grundades i Norge 1929, och som idag har över 500 000 medlemmar. I Sverige verkar OBOS genom varumärkena OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Genom dessa varumärken driver koncernen både små- och storskalig projektutveckling, samt nyproduktion av villor.

Om Svensk Innebandy

Svenska Innebandyförbundet är ett specialidrottsförbund för organiserad innebandy i Sverige. Svenska Innebandyförbundet bildades i Sala i Sverige den 7 november 1981. Svensk Innebandy har 854 föreningar med 6 745 lag och 106 687 spelare fördelat på 33 223 kvinnor och 73 464 män. Innebandy är idag Sveriges största inomhussport.


För mer information, kontakta:

Christian Alehagen, chef Varumärke och Samhällsansvar OBOS i Sverige
010-434 18 08
christian.alehagen@obos.se

Mikael Ahlerup, generalsekreterare Svensk Innebandy
070-585 36 46
mikael.ahlerup@innebandy.se

Relaterade

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.