Hoppa till innehåll

OBOS förvärvar byggrätter på Ekerö – bygger 130 bostadsrätter i Träkvista

Medlemsägda OBOS fortsätter sin tillväxtresa i Stockholmsregionen genom ett förvärv av ett attraktivt bostadsprojekt vid Träkvista torg på Ekerö. OBOS Nya Hem avser att uppföra ca 130 bostadsrätter i kvarteret med planerad byggstart senare under hösten 2022 och säljstart under våren 2022.

Publicerad:
tisdag 22 juni 2021

Projektet är beläget vid Träkvista torg, som är en viktig nod på Ekerö. Ambitionen är att utveckla området vid torget och dess närhet till ett lokalt centrum med blandade funktioner, såsom bostäder, äldreboende, livsmedelsaffär och kommersiella lokaler.  OBOS projekt kommer på sikt ge ett tillskott om ca 130 lägenheter i blandade storlekar. Planerad säljstart är under våren 2022.

- Vi är glada att kunna erbjuda våra medlemmar attraktiva bostäder på Ekerö i ett fantastiskt bra läge, cirka 500 meter från Mälaren. En del av bostäderna kommer att säljas genom boköpmodellen OBOS Deläga som nyligen introducerats i Sverige, i syfte att sänka trösklarna och öppna dörren till det ägda boendet för fler säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.  

Projektet förvärvas av TryggHem som kommer att finnas kvar i området för att utveckla ett vårdboende tillsammans med fastighetsutvecklaren Altura.

- Centralt i utvecklingen av vårdboendet är att skapa en hemlik och modern känsla där boende, personal och anhöriga får en trivsam miljö att vistas i. Fastigheten ska med höga gestaltningskrav anpassas för att passa in i den omkringliggande bebyggelsen och bli en naturlig mötesplats för de boende i området med ett utbud av butiker och service intill en vacker torgmiljö, säger Mikael Rosenberg, VD TryggHem.

 Affären genomförs som en bolagsaffär och säljare är bolag inom TryggHem-koncernen. Parterna är överens om att inte kommunicera köpeskillingen. Byggrätterna tillträds så snart detaljplanen vunnit laga kraft.

OBOS storstadssatsning i Sverige

Den 30 november 2020 öppnade OBOS sitt medlemsprogram i Sverige och offentliggjorde samtidigt ambitiösa tillväxtmål med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna. Sedan medlemprogrammet öppnade har närmare 10 000 svenska medlemmar anslutit sig. Medlemmarna ges förtur på hela OBOS bostadserbjudande.

För mer information, kontakta:

Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem AB

+46 73 976 28 42

Lina Brantemark, Affärsutvecklingschef, OBOS Nya Hem AB/OBOS Kärnhem AB

+46 73 024 75 11

1 av 5

Relaterade

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.
Myresjöhus husmodell Morgondagg.

Myresjöhus starkaste småhusvarumärket

Myresjöhus är det starkaste småhusvarumärket med störst varumärkeskännedom- och styrka (Brand Equity) i Sverige. Detta enligt en färsk undersökning från marknadsanalysföretaget Prognoscentret.