Hoppa till innehåll
logotyp för bostadspolitik.se

OBOS blir ny partner till bostadspolitik.se

Bostadspolitik.se har sedan starten 2017 utvecklats till en hubb för alla intresserade av debatt, överblick och fördjupning av den svenska bostadspolitiken. Nu går OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare in som ny partner. Med ökade resurser kommer sajten att utvecklas.

Publicerad:
fredag 5 april 2019

Bostadspolitik.se startades 2017 med syfte att vara en hubb för debatt och fördjupning inom bostadspolitiken. Bostadspolitik.se publicerar löpande expertinlägg från fasta och gästspelande krönikörer. Varje vecka utges också ett nyhetsbrev som hjälper läsarna att hitta intressanta debattinlägg och rapporter.

- Med allt fler följare kommer också ökade ambitioner. Därför är vi glada att idag kunna berätta att OBOS kliver in som ny partner till bostadspolitik.se. Med OBOS kan vi nu utveckla sajten ytterligare. Det sker med ett nytt spännande programformat som presenteras redan nästa vecka, berättar Lennart Weiss, ansvarig utgivare för bostadspolitik.se.

- Bostadspolitik.se är en modern och nyskapande plats för de som vill debattera och veta mer. Som en långsiktig aktör i Sverige och Norge vill vi gärna bidra till att stimulera debatten och medverka till ett bredare, nordiskt perspektiv, säger Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef på OBOS.

- Sedan lanseringen av OBOS på den svenska marknaden för fyra år sedan har vi tagit en tydlig position som en ansvarstagande och långsiktig aktör även i Sverige. Bostadspolitik.se drivs med samma intentioner och därför ser vi fram mot att delta i arbetet, säger Joakim Henriksson, VD på OBOS Sverige.

Fakta om OBOS:

OBOS är Norges största men också en av Nordens största bostadsutvecklare. I Sverige verkar koncernen sedan 2015 genom varumärkena OBOS Sverige, Myresjöhus, Smålandsvillan och OBOS Kärnhem. 2018 utvecklade OBOS bostäder i 165 av landets 290 kommuner. Majoriteten av dessa bostäder byggdes i trä i koncernens fyra fabriker i Myresjö, Vrigstad, Sävsjö och Sundsvall.

Fakta om Veidekke:

Veidekke är skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Veidekke ägs till ca 15 procent av personalen. I Sverige har Veidekke en omsättning på ca 11 mdr SEK och ca 2 200 anställda.

Fakta om bostadspolitik.se:

Startades av Veidekke 2017 och har till syfte att bidra till debatt och fördjupning inom bostadspolitiken. Sajten har utgivningsbevis och drivs av en självständig redaktion bestående av Lennart Weiss (ansvarig utgivare), Linda Jonsson, Stefan Attefall, Anna Bellman samt Ulrika Liiv.

Bostadspolitik.se publicerar löpande nyheter och nya debattinlägg och varje vecka utkommer ett nyhetsbrev som summerar den senaste veckans inlägg.

För mer information:

Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke, 070-521 37 81

Ulrika Liiv, kommunikationschef OBOS Sverige, 070-568 00 64

Relaterade

Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

Hög aktivitet under ett utmanande år

2022 blev ett mer utmanande år än vad de flesta hade förväntat sig. Men trots oroliga marknadsförhållanden upprätthöll OBOS en offensiv byggtakt.
Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem

OBOS: Svårare för samhällsbärande yrkesgrupper att köpa bostad i storstäderna

Endast 1 av 9 bostäder i Storstockholm kunde köpas av en grundskollärare med 37 400 kronor i månadslön i slutet av 2022. Det visar den senaste upplagan av OBOS lärarindex. – Sedan förra året minskar andelen bostäder som samhällsbärande yrkesgrupper kan köpa i alla tre storstadsregioner. Det är inte bara ett problem för enskilda individer, det hotar även städernas attraktionskraft, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.