Hoppa till innehåll
En grupp med människor står utanför entrén till en byggnad och håller i en stor check

OBOS bidrar till social hållbarhetspremie

I Sigtuna stadsängar har sex bostadsutvecklare i etapp 1 via en social hållbarhetspremie bidragit med 1,2 miljoner till de två organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

Publicerad:
tisdag 23 april 2019

Sigtuna stadsängar i Stockholm byggs efter helt unika och tuffa hållbarhetsprinciper med bland annat landets mest hållbara närvärmesystem. Stadsdelen jobbar dessutom med något så unikt som en social hållbarhetspremie som innebär att pengar utbetalas till viktiga och aktuella ändamål lokalt och globalt. Premien har OBOS bidragit till tillsammans med övriga bostadsutvecklare Bonava, Flerbostäder/Fojab, HSB, SigtunaHem och Vectura Fastigheter.

- Premien är kopplad till köpeskillingen för marken i stadsdelen och innebär att vi som bygger bostäder i stadsdelen avsätter en viss procent av köpeskillingen. I etapp ett av två av Sigtuna Stadsängar så innebär det strax över 1,2 miljoner kronor, säger Tommy Waldnert, fastighetsutvecklare på OBOS.

Den 10 april skedde en officiell överlämning av pengarna till Make a Kid Smile och Kvinnojouren Sigtuna. Pengarna innebär att Make a Kid Smile kan utöka sina stipendier, ge fler barn tillgång till utbildning i Nepal, samt hjälpa flickor som annars blivit bortgifta att få en utbildning. Kvinnojouren Sigtuna har via den sociala hållbarhetspremien kunnat utveckla en ungdomsjour och ge kvinnor och barn som bor i skyddat boende en bättre livskvalitet.

- OBOS planerar att bygga cirka 100 lägenheter i Sigtuna Stadsängar. Det känns väldigt bra att vi i detta projekt kan vara med och utveckla en hållbar stadsdel samtidigt som vi hjälper två organisationer med så tydliga goda ändamål, säger Johanna Sardi, projektutvecklare på OBOS.

För mer information

Projektutvecklare Johanna Sardi, tel 010-434 14 29
johanna.sardi@obos.se

Relaterade

Två män står och håller en fotboll framför en superettan-vimpel.

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.