Hoppa till innehåll
Dj Mendez sitter i svarta byxor och beige kavaj på en pall mot en vit bakgrund

OBOS ger tillbaka Mendez till Nackstakarnevalen

Genom finansiellt stöd från OBOS kan arrangörerna av Nackstakarnevalen i Sundsvall ta in melodifestival-artisten Mendez den 1 juni.

Publicerad:
fredag 3 maj 2019

OBOS ger tillbaka är OBOS eget strukturerade sponsringsprogram där organisationer och föreningar kan ansöka om finansiellt stöd för idrottsliga och kulturella satsningar.

- Under Myresjöhus jubileumsår 2017 beslutades att vi skulle ge tillbaka mer fokuserat på de orter där vi har fabriksverksamhet, det vill säga Vrigstad, Myresjö och Sundsvall, berättar Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS. Nu har turen kommit till Sundsvall och det känns roligt att vi kan vara med och bidra till ett evenemang som likt OBOS sätter mångfald och social hållbarhet i fokus.

Nackstakarnevalen arrangeras under 2019 för femte året i rad, med syfte att skapa en folkfest för stadsdelen Nacksta och hela Sundsvall samtidigt som man visar på de goda krafter som finns i Nacksta.

- Karnevalen är ett sätt att fira mångfald, glädje, kärlek och livet, säger Yamandú Pontvik, körledare i Svenska Kyrkan och kulturansvarig för Nackstakarnevalen. Det blir en färgsprakande dag med människor från olika kulturer, och vi lägger speciellt stor vikt vid att barn och ungdomar ska få en rolig dag genom olika aktiviteter och artister.

Mendez är en chilensk-svensk artist, tidigare känd som DJ Mendez, och senast aktuell som finalist i Melodifestivalen 2018 med sin låt Everyday. Han är populär inte minst bland just barn och ungdomar, och det är alltså honom som arrangörerna av Nackstakarnevalen har valt att anlita med det finansiella stödet från OBOS ger tillbaka.

- Mendez är en folkkär artist som förkroppsligar mycket av det som karnevalen står för, säger Yamandú. Med hans musik borde det inte kunna bli annat än en riktig kulturkram (motsatsen till kulturkrock) av hela kvällen. Det känns fantastiskt roligt att vi får möjlighet att göra detta genom OBOS ger tillbaka.

Nackstakarnevalen arrangeras av Forza Nacksta, som är en sammanslagning av föreningar i Nacksta. Man samarbetar även med förskolor, skolor och Sundsvalls kulturskola för att skapa karnevalen den 1 juni, där mat från hela världen kommer att erbjudas.

- Karnevalen är mer än bara en folkfest och ett tillfälle för människor av olika kulturell härkomst att umgås under avslappnade former. Det är ett led i att skapa ett tryggt och trivsamt samhälle i Nacksta, avslutar Yamandú.

För mer information

Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS
Tel: 0734-101 382

Relaterade

Två män står och håller en fotboll framför en superettan-vimpel.

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.