Hoppa till innehåll

Cattis Carlén ny affärsansvarig för OBOS Deläga

Cattis Carlén blir ny affärsansvarig för OBOS Deläga på avdelningen för boköpsmodeller. Hon har arbetat som politiskt sakkunnig hos tidigare bostadsminister Per Bolund och tidigare kultur- och idrottsminister Amanda Lind.

Publicerad:
fredag 22 april 2022

- OBOS är en snabbt växande bostadsutvecklare med ett starkt samhällsengagemang. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla OBOS Deläga i Sverige och därmed sänka trösklarna för fler till det ägda boendet, säger Cattis Carlén.

Cattis Carlén har tidigare arbetat på Riksbyggen med affärsutveckling och lösningar för att fler ska kunna komma in på bostadsmarknaden, bland annat Riksbyggens koncept Hyrköp. På OBOS kommer hon att ansvara för utvecklingen av OBOS Deläga – en boköpsmodell där köparen blir ”sambo” med OBOS genom att till början äga mellan 50 och 90 procent av bostaden. Resterande andel samägs med OBOS. Köparen kan därefter stegvis öka sitt ägande, med siktet inställt på att inom tio år äga 100 procent.

- Modellen har redan introducerats i bland annat Uppsala, Göteborg och Stockholm. Jag är säker på att Cattis med sin breda erfarenhet är rätt person för att se till att fler kan få möjlighet att köpa sin bostad genom OBOS Deläga, säger Ingjerd Sælid Gilhus, chef Boköpsmodeller Norge.

Under året växlar OBOS upp med både kampanjer och nya bostadsprojekt. Målet är att kunna erbjuda cirka 20 procent av bostäderna i OBOS storstadsprojekt via Deläga.

Relaterade

Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

Hög aktivitet under ett utmanande år

2022 blev ett mer utmanande år än vad de flesta hade förväntat sig. Men trots oroliga marknadsförhållanden upprätthöll OBOS en offensiv byggtakt.
Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem

OBOS: Svårare för samhällsbärande yrkesgrupper att köpa bostad i storstäderna

Endast 1 av 9 bostäder i Storstockholm kunde köpas av en grundskollärare med 37 400 kronor i månadslön i slutet av 2022. Det visar den senaste upplagan av OBOS lärarindex. – Sedan förra året minskar andelen bostäder som samhällsbärande yrkesgrupper kan köpa i alla tre storstadsregioner. Det är inte bara ett problem för enskilda individer, det hotar även städernas attraktionskraft, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.