Hoppa till innehåll

Byggstart för bostadsrätter på Strandvägen i Sollentuna

Den 27 januari var det byggstart för 115 miljöcertifierade bostadsrätter i Strandvägen i Edsviken, Sollentuna. Medverkade vid det första spadtaget gjorde bland annat Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef OBOS, och Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem. På plats fanns även Henrik Thunes (M), Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, och Moa Rasmusson (L), ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Publicerad:
lördag 29 januari 2022

- Strandvägen är ett flaggskepp för OBOS med hållbara bostäder för alla faser i livet. Här bygger vi de första bostäderna som gjorts tillgängliga för köp genom OBOS Deläga, vår boköpsmodell som syftar till att sänka trösklarna till bostadsmarknaden. Därför känns detta spadtag särskilt betydelsefullt, säger Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef OBOS.

- Tillsammans med framtida grannar och representanter från kommunen firade vi den efterlängtade byggstarten av det helt nya kvarteret Brf Strandvägen. Det stora intresset från medlemmar och Sollentunabor visar att vi bygger där folk vill bo och genom OBOS Deläga gör vi det mer tillgängligt för alla, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

Bostäderna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2023.

Relaterade

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.
Myresjöhus husmodell Morgondagg.

Myresjöhus starkaste småhusvarumärket

Myresjöhus är det starkaste småhusvarumärket med störst varumärkeskännedom- och styrka (Brand Equity) i Sverige. Detta enligt en färsk undersökning från marknadsanalysföretaget Prognoscentret.