Hoppa till innehåll

Anna-Lena Beckman ny HR-chef för OBOS i Sverige

Anna-Lena Beckman får den nyinrättade rollen som övergripande HR-chef för OBOS i Sverige, där bolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem ingår. OBOS fortsätter därmed arbetet med att få alla företag inom koncernen att jobba mer enhetligt mot målet att bli Sveriges ledande bostadsutvecklare. Anna-Lena Beckman kommer närmast från rollen som HR Business Partner på OBOS Nya Hem och OBOS Kärnhem.

Publicerad:
onsdag 9 februari 2022

- Jag är väldigt glad över att Anna-Lena har tackat ja till uppdraget. Vi har en spännande resa framför oss och HR-chefen kommer att vara en viktig länk mellan strategiska satsningar på koncernnivå och bolagen i Sverige. Anna-Lena kommer tillsammans med alla duktiga medarbetare få oss att arbeta ännu mer effektivt, säger Karin Svanevik Graff, HR-direktör på OBOS.

Rekryteringen av Anna-Lena Beckman är ett led i processen att centralisera HR-funktionerna inom OBOS i Sverige. Ett av Anna-Lena Beckmans viktigaste uppdrag blir att utveckla nya digitala lösningar så att alla anställda får tillgång till samma stöd – oavsett bolag.

- Jag är jätteglad över förtroendet. Med en bakgrund inom IT-branschen brinner jag för fler smarta digitala lösningar som kan förenkla för alla. OBOS har en fantastisk bredd att värna om, från anrika Myresjöhus med traditioner till nybyggarandan i det nystartade OBOS Nya Hem. Det här ger oss goda möjligheter att bygga vidare för att skapa en organisation där personalen växer med koncernen. Våra ambitioner är höga och om några år hoppas jag vi är en av branschens mest intressanta och attraktiva arbetsgivare, säger Anna-Lena Beckman.

Åsa Olausson, HR-chef för bolaget OBOS Sverige, förblir kvar i sin roll och kommer med Anna-Lena Beckman som ny chef att arbeta med utvecklingen av HR-verksamheten i Sverige.

Relaterade

Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

Hög aktivitet under ett utmanande år

2022 blev ett mer utmanande år än vad de flesta hade förväntat sig. Men trots oroliga marknadsförhållanden upprätthöll OBOS en offensiv byggtakt.
Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem

OBOS: Svårare för samhällsbärande yrkesgrupper att köpa bostad i storstäderna

Endast 1 av 9 bostäder i Storstockholm kunde köpas av en grundskollärare med 37 400 kronor i månadslön i slutet av 2022. Det visar den senaste upplagan av OBOS lärarindex. – Sedan förra året minskar andelen bostäder som samhällsbärande yrkesgrupper kan köpa i alla tre storstadsregioner. Det är inte bara ett problem för enskilda individer, det hotar även städernas attraktionskraft, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.