Hoppa till innehåll

Åke Sundvall och OBOS inleder projektsamarbete

Åke Sundvall, tredje generationens familjeföretag, och medlemsägda OBOS, en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare, har inlett ett projektsamarbete kring försäljning och byggnation av bostadsrätter i Barkarbystaden, Järfälla kommun. Kvarteret har en central placering vid den nya tunnelbanans uppgång mot Sveatorget, byggstart sker i slutet av 2021 och första inflytt 2024.

Publicerad:
tisdag 23 november 2021

Samarbetet omfattar bostadsrätterna i kvarter Atlas, vilka är drygt 160 till antalet och består av lägenheter om 1-5 rum och kök samt ett mindre antal stadsradhus. Atlas rymmer även hyresrättslägenheter, co-working, affärer, restauranger och en Hemköpbutik. De kommersiella delarna och hyresrätterna kommer fortsatt att ägas och förvaltas av Åke Sundvall.

Kvarteret har ritats av DinellJohansson och noga planerats för att skapa ett naturligt nav som erbjuder allt för en modern livsstil. Kvarteret kommer att Svanenmärkas och för de boende kommer en grönskande och rofylld innergård finnas som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

- Vi har alltid gillat att samarbeta med partners som delar våra långsiktigt hållbara värderingar, en strategi som öppnar upp för att skapa fler omtycka områden och utveckla oss som företag. Vi tycker att OBOS är en spännande organisation på många sätt, inte minst för att de är medlemsägda. Vi delar dessutom värdegrund, driv och ambition om att skapa vackra och omtycka områden där människor ska trivas, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall AB.

- Samarbetet med Åke Sundvall passar OBOS väldigt väl. Vi vill båda bidra till en hållbar utveckling genom att skapa möjlighet för fler människor att bosätta sig i en mycket attraktiv del av Järfälla. Kvarteret Atlas ger oss möjlighet att kunna möta flera olika kundsegment och målgrupper och samtidigt uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar, säger Sofia Ljungdahl, vd för OBOS Nya Hem.

Ett antal lägenheter i Atlas kommer att erbjudas genom OBOS Deläga, vilket är en alternativ boköpmodell. Det möjliggör för köparen att äga en andel och OBOS äger resterande andel, för vilken man betalar en månatlig samäganderättsavgift. På så vis har fler möjlighet att köpa en bostadsrätt, eftersom både lån och krav på kontantinsats blir lägre. Genom OBOS Deläga kan den boende successivt öka sitt ägande, med målet att inom tio år äga hundra procent.

- Vi ser fram emot att sälja en del av lägenheterna genom vår unika boköpmodell OBOS Deläga. Därigenom sänker vi trösklarna och möjliggör för fler att komma in i det ägda boendet, säger Sofia Ljungdahl, vd för OBOS Nya Hem.

Byggstart av Atlas planeras till slutet av 2021 och preliminär inflytt beräknas till 2024. Säljstart av bostadsrätterna sker längre fram, men redan nu går det att anmäla intresse.

Länk till kvarter Atlas:
https://akesundvall.se/atlas
https://obos.se/atlas


För mer information, kontakta:
Martin Sundvall, vd Åke Sundvall AB
08-505 580 04, martin.sundvall@akesundvall.se

Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem AB
073-976 28 42, sofia.ljungdahl@obos.se


Om Åke Sundvall

Åke Sundvall är ett familjeföretag i tredje generation som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Stockholm och Uppsala samt i Skåne genom dotterbolag. Sedan 1942 har vi varit med och satt prägel på stadsbilden i de områden vi verkar. Vi lägger stor vikt på att utgå från varje plats unika förutsättningar för att tillföra staden hus med kvalitéer som sätter prägel på kvarteret och får människor att trivas. Åke Sundvall förvaltar cirka 500 bostäder och har cirka 4 000 bostäder i projektportföljen som ska byggas i de områden vi verkar.

Läs mer om oss på akesundvall.se

Om OBOS

OBOS är en medlemsägd organisation med säte i Oslo och grundades 1929, inspirerad av den svenska kooperativa modellen för bostadsutveckling. OBOS är idag Norge och Sveriges största utvecklare och förvaltare av bostäder. OBOS har nära 550 000 medlemmar i Norge och Sverige. Det svenska medlemsprogrammet infördes i november 2020. I Sverige bedrivs verksamheten genom de tre dotterbolagen OBOS Nya Hem, OBOS Kärnhem och OBOS Sverige. OBOS i Sverige utvecklar bostäder under varumärkena OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan.

Relaterade

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.
Myresjöhus husmodell Morgondagg.

Myresjöhus starkaste småhusvarumärket

Myresjöhus är det starkaste småhusvarumärket med störst varumärkeskännedom- och styrka (Brand Equity) i Sverige. Detta enligt en färsk undersökning från marknadsanalysföretaget Prognoscentret.