Trygga lösningar för OBOS-medlemmar

Att köpa en ny bostad är en av de viktigaste affärerna vi gör i livet. Och naturligtvis vill vi på OBOS att resan till ditt nya hem ska bli så trygg och smidig som möjligt.

Skulle till exempel försäljningen av ditt nuvarande hem inte gå så som planerat kan du som är OBOS-medlem ansöka om Tillträdesskydd eller Skydd mot dubbel boendekostnad. Här berättar vi mer om dessa. Tänk bara på att du endast kan välja en av dem – de går inte att kombinera.

  • Tillträdesskydd
  • Skydd mot dubbel boendekostnad

Tillträdesskydd
Tillträdet är lika med dagen du får nycklarna till ditt nya hem. Om försäljningen av din nuvarande bostad skulle dra ut på tiden kan
du ansöka om Tillträdesskydd. Det betyder att du, efter prövning, kan få flytta fram ditt tillträde i upp till tre månader från ursprungsdatumet. Månadsavgiften betalas från ursprunglig tillträdesdag, men slutbetalningen sker istället i samband med din nya tillträdesdag.

Skydd mot dubbel boendekostnad
Om försäljningen av din nuvarande bostad drar ut på tiden kan du, efter prövning, få ersättning för dubbel boendekostnad med upp till 10 000 kr per månad – i högst 6 månader. När du har sålt din befintliga bostad begränsas dock skyddet till att gälla max 3 månader efter kontraktsdatum.

Läs de fullständiga villkoren för tillträdesskydd och skydd mot dubbel boendekostnad här