Hoppa till innehåll

Styckehus - Drömhus i villaform

I Myresjö har det byggts trähus ända sedan 1927. En stolt tradition som vi bär vidare in i framtiden. För än idag byggs mängder av OBOS-hus i de småländska skogarna. Inte minst fina villor från våra två varumärken Myresjöhus och SmålandsVillan.

För alla smaker

Inom OBOS-koncernen kallar vi Myresjöhus och SmålandsVillan för våra styckehusleverantörer. Genom dem kan kunder bygga sitt eget drömhem. Behöver man en tomt att bygga på kan de också stå till tjänst med det, både i form av större tomtområden och enstaka tomter – runt om i Sverige.

Myresjöhus: välkänd drömhusleverantör

Myresjöhus erbjuder ett brett utbud av färdiga husmodeller, men också möjligheten att få ett helt unikt hus skräddarsytt av en arkitekt. Lång erfarenhet och en mycket stark lokal förankring över hela Sverige gör det Myresjöhus kan guida kunderna till drömvillan på bästa möjliga sätt. Dessutom har Myresjöhus en av Sveriges största tomtbanker.

SmålandsVillan: mycket hus för pengarna

Tack vare småländsk finurlighet och smarta lösningar får du mycket hus för pengarna hos SmålandsVillan. De menar att bo bra är en viktig del i livet, men långt ifrån allt. Därför vill SmålandsVillan skapa hem som ger utrymme att växa i. Hem där du kan göra mer plats när familjen blir större – och där du fortfarande har råd med annat som sätter guldkant på din tillvaro.

Även flyttklara hus

Både Myresjöhus och SmålandsVillan erbjuder också färdigbyggda hus på noggrant utvalda tomter runt om i landet. Alla hus är färdigställda och från början försedda med utrustning och materialval av hög kvalitet från ledande leverantörer.

Tryggt byggt i fabriken

Både Myresjöhus och SmålandsVillan byggs i trä från våra svenska skogar, i våra egna fabriker. Däremot byggs de på lite olika sätt. SmålandsVillan byggs som volymelement, husen byggs alltså nästan helt färdigt i fabriken – till och med kök och badrum finns på plats när husen åker ut till byggplatsen. Myresjöhus byggs istället som planelement, vilket innebär att delarna till huset byggs färdigt i fabriken och sedan monteras ihop på byggplatsen.

Arkitekttegnet hus på tomt

Både Myresjöhus och SmålandsVillan erbjuder totalentreprenad, där man tar hela ansvaret vad gäller allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska ansvaret. Båda företagen jobbar också med en nollfelsvision, för att säkerställa ett felfritt hus vid slutbesiktningen. Det ska vara tryggt att hitta hem hos OBOS.

Illustrasjon av konstruksjonsarbeid

Vill du samarbeta med OBOS?

Om du är intresserad av ett samarbete och bygga bostäder tillsammans med OBOS är du välkommen att kontakta någon av våra affärsutvecklare runt om i Sverige.

Se kontaktpersoner här

Olika sätt att bygga bostäder med OBOS