Hitta hem på naturnära läge

Vill du hitta hem på en naturskön plats med perfekt avstånd till Norrköping? I Torsviken bor du mitt i naturen med både Bråviken och Torsjön runt knuten.

Här bygger vi nu välplanerade radhus, kedjehus och villor, bara 20 minuters bilresa från Norrköping. Karl Braune, projektutvecklare på OBOS, berättar mer om bostädernas unika läge och framtidsplanerna för området.

Ett lugnare liv mitt i naturen

I Torsviken bor du minst sagt granne med naturen. De vackra omgivningarna i närområdet kännetecknas framförallt av tallskog och sjöar. Torsviken ligger på en sluttning ner mot Bråviken, vilket gör att många av bostäderna kommer att få en fantastisk utsikt över vattnet. Här har vi utgått från platsens unika förutsättningar och kuperade terräng i utformningen av området. Höjdskillnaderna i sluttningen kommer till exempel att bevaras och skapar en levande, naturlig känsla.

  • Här i Torsviken vill vi framhäva skogskänslan och låta den gå som en röd tråd genom området. För att samspela ännu mer med naturen har vi även tagit fram en jordnära palett med färger som grönt, brunt och grått till husens färgsättning, säger Karl.

En bra blandning av bostäder

I de pågående etapperna 1, 2 och 3 bygger vi just nu kedjehus och radhus i bostadsrättsform, men även fristående villor från Smålandsvillan och Myresjöhus. I etapp 4 med planerad byggstart 2025 kommer vi också att uppföra lägenheter och mindre enplanshus. I Torsviken kommer det alltså att finnas en väldigt blandad bebyggelse, med alla möjligheter för dig att hitta just ditt drömboende.

  • Vår vision med Torsviken är att bygga ett lugnt och hemtrevligt kvarter där det finns bostäder för livets alla skeden. Tanken är att du ska kunna bo och byta bostad i området i takt med att livet förändras, säger Karl.

För dig som har familj, eller precis har börjat planera för nästa steg, är Torsviken ett perfekt alternativ — lugnt, tryggt och naturnära. I hjärtat av området finns dessutom en stor och fin lekpark med trollskogstema.

Eller kanske har du tröttnat på villalivet och allt vad det innebär och letar efter en mer lättskött och bekymmersfri bostad? I Torsviken finns det något för dig, oavsett var i livet du befinner dig!

Med service och stadsliv inom räckhåll

I Krokek, bara 2 kilometer från Torsviken, hittar du all vardagsservice du kan tänkas behöva —  förskola och grundskola, matbutiker, pizzerior, vårdcentral och ett aktivt föreningsliv. Och vill du så tar du dig enkelt längre ut i världen. 

  • Från Krokek kan du ta tåget till Stockholm C på 1 timme och 20 minuter, med avgångar varje timme. Pendlar du med bil är det enkelt att ta dig ut på E4:an från Torsviken och köra söderut till jobbet i Norrköping eller norrut till Nyköping. Här behöver du alltså inte kompromissa med närheten till stadslivet, bara för att du bor mitt i naturen, menar Karl.

I etapp 4 kommer vi även att förstärka vägen mellan Torsviken och Krokek med en upplyst gång- och cykelväg för att göra det ännu enklare att ta sig däremellan. I samma etapp kan det även finnas möjlighet att bygga en förskola i området, om intresse och behov finns.

I Torsviken hittar du alltså den perfekt kombinationen av naturnära läge och samtidigt närhet till service och stadsliv. Kanske är det här ditt nya liv börjar?

Karls 3 bästa skäl till varför du ska välja Torsviken:

  • Det naturnära läget och utsikten över Bråviken är oslagbart!
  • Bara ett stenkast från Torsviken finns det fina badplatser antingen vid Torsjön eller i Bråviken — perfekt för varma sommardagar.
  • Från Torsviken är det enkelt att pendla till jobbet. Du kan antingen ta bilen ut på E4:an eller ta tåget från pendelstationen i Krokek.
Är du intresserad av Torsviken?

Är du intresserad av Torsviken?

Gå till områdessidan för att läsa mer om Torsviken och dess projekt. Här kan du se en karta över området, och ta reda på mer om hur det är att bo här.

Jag är nyfiken och vill veta mer