OBOS engagemang inom svensk fotboll

Vårt engagemang inom fotbollen startare 2018 med att vi gick in som titelsponsor till OBOS Damallsvenskan. Sedan sattes bollen i rullning – idag är vi både officiell partner till Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet.

Vi vill bidra till att bygga bort orättvisor – så även inom fotbollen där ojämlikheterna mellan dam- och herrfotboll är tydlig. Förutom att vi är titelsponsor till OBOS Damallsvenskan, stöttade vi inför VM 2019 de klubbar som ”lånade ut” sina spelare till landslaget med 75 000 kr per spelare. Samtidigt klev vi också in i elitfotbollen på herrsidan – som ett led i att vi vill sponsra jämlikt.

Men viktig förändring sker tidigt, bland barn och unga. 2022 blev vi officiell partner till Svenska Fotbollförbundet där vi stöttar större satsningar på barn- och ungdomsfotboll. Bland annat genom initiativet ”Fotbollskolan – Lira blågult”, ”Fotbollskolan inom idrottsvaga områden” och ”Plus 10 000” som syftar till att engagera fler tjejer som ledare och tränare inom svensk fotboll.