Daniel Siraj och Mats Enquist

OBOS engagemang i svensk fotboll

Sedan 2018 har OBOS engagemang i svensk fotboll varit starkt. Det inleddes med att vi blev titelsponsor till Damallsvenskan, som i och med sponsorskapet bytte namn till OBOS Damallsvenskan. Samarbetet med Elitfotboll Dam sträcker sig fram till 2023, och innebär att OBOS går in med 40 miljoner kronor under en femårsperiod.

I syfte att möta de ojämlikheter som råder mellan dam- och herrklubbar tog OBOS beslut, inför VM 2019, att stötta de klubbar på damsidan som "lånar ut" sina spelare till landslaget med 75 000 kronor per spelare.

2019 blev också året då vi tog ett beslut om att kliva in även i elitfotbollen på herrsidan – ett naturligt led i att vi vill sponsra jämlikt. Inför säsongen 2019 blev OBOS officiell partner till Svensk Elitfotboll. Samarbetet med SEF omfattar ett sponsorskap som presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.

OBOS Damallsvenskan

OBOS Damallsvenskan

2018 gjorde OBOS en strategisk satsning och blev officiell samarbetspartner till Damallsvenskan. Sedan dess är namnet på serien OBOS Damallsvenskan.

Läs om OBOS Damallsvenskan