Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

OBOS program

”Nytänkande, samarbete och mod - hur får vi fart på samhällsbyggandet igen?

Bostadsbyggandet har tappat mycket av sin fart då hög inflation, stigande räntor och skenande byggkostnader satt stora avtryck på bostadsmarknaden. Vad är det som har skett och vad finns det som vi tillsammans kan göra för att producera bostäder även i dessa utmanande tider? Tillsammans med en rad politiker och branschaktörer diskuterar vi konkreta lösningar.

Tid: Onsdag 28 juni, kl 9-9.45
Plats: Klockgränd 4
Arrangör: OBOS

”Tre modeller för lägre trösklar in på bostadsmarknaden”

För unga och andra som står långt ifrån bostadsmarknaden har trösklarna för att komma in blivit ännu högre i takt med räntehöjningarna. Vi försöker på olika sätt lösa det samhällsproblemet. Hur går vi till väga, hur funkar de olika modellerna och vad krävs av samhället för att fler ska få en bostad?

Tid: Torsdag 29 juni, kl 15.00
Plats: Skeppsbron, H100, "Plats 101"
Arrangörer: OBOS, HSB och Riksbyggen

Som partner till bostadspolitik.se finns vi även med i panelsamtalet ”Tvärstopp i bostadsbyggandet – nu krävs nya grepp” som arrangeras den 28 juni, kl 13-14.

Bjud in OBOS experter till din panel

Behöver du en vass expert till din panel? I år är vi flera medarbetare på plats, som alla har bred kompetens kring allt ifrån trähus, bostadspolitik, trädgårdsstäder, boköpsmodeller samt mindre och större stadsutvecklingsprojekt.

Tveka inte att höra av dig till någon av våra experter direkt eller till kommunikationsspecialist malin.wikstrom@obos.se.