Hoppa till innehåll
Långbord är uppdukat i en liten dunge vid ett radhus

25 bostäder vid havskusten – OBOS tar mark i Gävle

Planerar för byggnation av 18 kedjehus och 7 villor i det populära bostadsområdet Norrlandet.

Publicerad:
onsdag 25 september 2019

Norrlandet är ett attraktivt område beläget precis norr om Gävle längs med havskusten. Här har man nära både till salta bad, skog och förskola – samtidigt som centrum bara är en kort biltur bort.

- Här, precis vid havet och omringat av härlig tallskog finns en blandad bebyggelse där de gamla grosshandlarvillorna är mest kännetecknande, säger Affärsutvecklare Per Forell. Det har nog alltid varit lite ”fint” att bo på Norrlandet, och det är framför allt beläget i en miljö där människor trivs. Därför känns det kul att vi nu får möjlighet att utveckla våra bostäder här.

OBOS har tillsammans med Veidekke Flex, T6 och BoKlok vunnit en markanvisning från Gävle kommun för att fortsätta bostadsutvecklingen i området. Totalt ska det byggas cirka 130 bostäder i området, varav OBOS står för 25.

- Det känns bra att kommunen har sett till att varje bostadsutvecklare har sitt eget erbjudande, säger Per. OBOS är till exempel ensam om att erbjuda kedjehus i bostadsrättsformat och friliggande villor som äganderätter. Så här kommer det att finnas något som passar de flesta.

I OBOS anbud har man tillsammans med arkitekterna Krook & Tjäder tagit fram ett idéförslag på 18 kedjehus med boareor på 120-130 kvm, samt 7 villor.

- Utmaningen är helt klart att skapa produkter som smälter in i den omkringliggande skogsmiljön, säger Per. Vi har stor respekt för omgivningen och vill tillföra något genom vår byggnation, snarare än att förta miljön. Vi har försökt åstadkomma detta genom att tänka naturnära toner och snickarglädje, och här har vi haft stor hjälp av Krook & Tjäder.

OBOS har nu tillsammans med de andra aktörerna och Gävle kommun påbörjat arbetet med att ta fram en detaljplan för området.

- Om den blir antagen under 2020, vilket vi givetvis hoppas på, så ser vi fram emot en säljstart under samma år, avslutar Per.


För mer information

Per Forell, Affärsutvecklare på OBOS
010-434 13 54
per.forell@obos.se

Relaterade

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.
Myresjöhus husmodell Morgondagg.

Myresjöhus starkaste småhusvarumärket

Myresjöhus är det starkaste småhusvarumärket med störst varumärkeskännedom- och styrka (Brand Equity) i Sverige. Detta enligt en färsk undersökning från marknadsanalysföretaget Prognoscentret.