OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

- I de områden vi bygger uppstår rum mellan husen som vi vill fylla med spontanitet, glädje och gemenskap. Samhällsansvar är en tydlig del av vår strategi och vi ser det som självklart att skapa trygga och trivsamma bostadsområden där barn och unga får en bra start i livet. Därför uppmanar vi bland annat bostadsrättsföreningar att söka, säger Christian Alehagen, chef för varumärke och samhällsansvar på OBOS.

Medlen delas ut till projekt som genomförs på allmänna platser och som uppmuntrar till spontan rörelse i bostadsområdet. Samlingsplatser som har en öppen och välkomnande verksamhet där idrottandet och kulturutövandet står i centrum.

- Pengarna ska gå till att starta eller fortsätta utveckla aktiviteter för barn och unga. Vi ser gärna att det är något fysiskt och bestående. Som en skejtramp, grejer till en replokal, basketkorgar eller ny sarg till planen, avslutar Christian Alehagen.

OBOS Jubel är en del av OBOS ger tillbaka, där 10 procent av företagets vinst investeras i idrotts- och kulturprojekt som gynnar samhället och medlemmar i OBOS.

Läs mer på obos.se