Närbild av Sofia Ljungdahl i svart kavaj

OBOS rekryterar Sofia Ljungdahl för att leda bolagets storstadssatsning i Sverige

Medlemsägda OBOS fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. OBOS växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt.

Ansvarig för att leda detta arbete blir Sofia Ljungdahl som närmast kommer från Besqab. Sofia blir VD för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sofia Ljungdahl kommer närmast från rollen som regionchef för Uppsala på Besqab där hon också varit medlem av koncernledningen. Hon har en lång bakgrund inom bostadsutveckling med ledande befattningar hos Rikshem, Peab och JM. Sofia kommer ingå i ledningsgruppen för OBOS division bostadsutveckling. Hon tillträder sin nya position i augusti 2020 och kommer ha sin bas vid OBOS Stockholmskontor.

- OBOS är inne i ett viktigt och spännande skede där vi nu på allvar ger oss in Sveriges tre storstadsregioner. För detta behöver vi en affärsdriven person med goda ledaregenskaper och som delar våra värderingar. Dessutom krävs gedigna erfarenheter av komplexa stora bostadsutvecklingsprojekt. Jag är därför väldigt glad att idag kunna presentera Sofia Ljungdahl som kommer leda vår viktiga storstadssatsning i Sverige, säger OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj.

OBOS är redan idag en av de större bostadsutvecklarna i Sverige. Under 2019 färdigställde OBOS 1 557 bostäder på den svenska marknaden och hade vid årsskiftet 1 494 bostäder under produktion. OBOS har nyligen aviserat flera stora projekt i exempelvis Stockholm med nya markanvisningar vid Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden och på Årstafältet.

- Jag har följt OBOS och har imponerats av vad de åstadkommit hittills i både Norge och Sverige. OBOS är unika genom att vara medlemsägda och samtidigt vara mycket affärsmässiga där de med sin starka finansiella ställning agerar långsiktigt. Arbetssättet inom OBOS Nye Hjem, som bidragit till OBOS framgång i Norge, har stor potential i Sveriges storstadsregioner, säger Sofia Ljungdahl i en kommentar.

OBOS nya dotterbolag för storstäderna kompletterar den befintliga svenska verksamheten som redan idag har en stark position runt om Sverige, främst i medelstora städer och universitetsstäder. Det nya dotterbolaget kommer verka parallellt med dotterbolagen OBOS Kärnhem och OBOS Sverige där Myresjöhus och SmålandsVillan ingår.

 

För mer information, kontakta:

Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef, OBOS BBL
+47 913 82 777

Arne Baumann, koncerndirektör för bostadsutveckling, OBOS BBL
+47 901 13 870

Åge Pettersen, Kommunikationsdirektör, OBOS BBL
Telefon: +47 908 58 441
Email: aage.pettersen@OBOS.no

 

Om OBOS

OBOS är en medlemsägd organisation med säte i Oslo. OBOS är en av Nordens största utvecklare och förvaltare av bostäder. OBOS har 473 386 medlemmar i Norge. Under vintern 2020/2021 kommer medlemsprogrammet lanseras i Sverige. OBOS bedriver verksamhet i Sverige under varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Kärnhem. Vid utgången av 2019 hade OBOS 473 386 medlemmar och 2 632 anställda, varav knappt 1 000 anställda i Sverige.