Hoppa till innehåll
Logotyper för svensk elitfotboll bredvid en logotyp för OBOS

OBOS blir ny officiell partner till Svensk Elitfotboll

OBOS blir officiell partner till Svensk Elitfotboll. Detta blev klart lagom till Superettans upptaktsträff i Göteborg den 25 mars.

Publicerad:
tisdag 26 mars 2019

-2018 var året då vi blev officiell titelsponsor för OBOS Damallsvenskan. I och med detta utökar vi vårt samarbete till att även omfatta herrfotbollen, säger Joakim Henriksson, vd för OBOS i Sverige. 

OBOS har under flera år haft en stor verksamhet i Sverige och levererade över 1300 nya bostäder i landet under 2018. Försäljningen i Sverige sker genom varumärkena Myresjöhus, SmålandsVillan, OBOS och OBOS Kärnhem.

- I Norge är OBOS ett välkänt namn, och där har man också sedan många år tillbaka stöttat fotbollen, bland annat genom OBOS-ligan. När målet var att stärka OBOS namn på den svenska marknaden föll det sig helt naturligt att göra det tillsammans med fotbollen, säger Joakim Henriksson.

Under 2018 gick OBOS in i samarbete med Elitfotboll Dam som titelsponsor för OBOS Damallsvenskan.

- Vi fick möjlighet att slå ett slag för jämställd fotboll, och det samarbetet fortsätter, säger Joakim Henriksson. När vi nu tar klivet och utökar vår satsning till att även omfatta herrfotbollen gör vi det med samma grundövertygelse vi har haft tidigare – det vill säga att fotboll är en sport som är till för alla.

OBOS kliver in som partner till Svensk Elitfotboll på liganivå och samarbetet inleds under 2019 i samband med starten av Superettan den 25 mars.

- Det känns mycket bra med OBOS som ny partner, de både värnar om fotbollen och dess positiva roll för samhället och förstår samtidigt dess genomslagskraft, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på SEF.

För mer information kontakta:

Ulrika Liiv
Kommunikationschef OBOS Sverige
070-568 00 64
ulrika.liiv@obos.se

Jan Karlsson
Försäljnings-och marknadsdirektör SEF
070-525 88 44
jan.karlsson@svenskelitfotboll.se

Relaterade

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.