Hoppa till innehåll
tjejer som plockar skräp

OBOS ingår i samarbete med organisationen Städa Sverige – bidrar under 2021 till en bättre miljö i Tygelsjö och Täby

Bostadsutvecklaren OBOS ingår i samarbete med organisationen Städa Sverige, med syfte att stödja föreningslivet och göra en insats för miljön på de orter där OBOS utvecklar bostadsprojekt. Först ut under 2021 är aktivering för idrottsföreningar i Täby, Stockholm samt Tygelsjö i Malmö. Under 2022 fortsätter samarbetet i nya bostadsområden och med nya idrottsföreningar.

Publicerad:
torsdag 28 oktober 2021

Projektet #städaförframtiden aktiverar idrottsungdomar som har i uppdrag att städa upp i närområdet, och förutom att bli lokala miljöhjältar och utbildas i hållbarhet får deltagarna också ett finansiellt bidrag till respektive lagkassa. På OBOS ser man samarbetet med Städa Sverige som en viktig möjlighet till dubbelt värdeskapande.

- Det känns fantastiskt att starta upp projektet #städaförframtiden. Vi får möjlighet att vara med och bidra till en mer hållbar och renare miljö på orter där vi bygger bostäder, samtidigt som de lokala idrottsföreningarna får ett stöd. Ungdomarna får dessutom en ökad medvetenhet kring miljöfrågor, som är viktiga för framtiden, säger Christian Alehagen, chef Varumärke & Samhällsansvar på OBOS.

 

Under tiden som projektet #städaförframtiden pågår beräknas drygt 1 200 idrottsungdomar och ledare från 60 olika lag att delta. Och Mårten Heslyk, projektledare för Städa Sverige, beskriver det nya samarbetet med OBOS som glädjande och viktigt för många:

- Vi är både stolta och glada att OBOS väljer att starta detta initiativ tillsammans med oss och föreningslivet. Nu kan vi erbjuda idrottsföreningar i nya områden där vi tidigare inte haft så mycket närvaro att delta i våra städprojekt. Samtidigt hjälper OBOS oss att beta av den långa kö av föreningar som fortfarande väntar på sitt första uppdrag. Fantastiskt!

 

Städningen under 2021 kommer att ske lördagen den 27 november, då tio föreningar gör en insats i Täby och ytterligare tio föreningar gör en insats i Tygelsjö. OBOS är i Täby aktuella med bostadsprojektet Brf Roslagsporten med 60 lägenheter, som beräknas säljstarta under våren 2022. OBOS bidrar också i utvecklingen av Tygelsjö med hundratals nya bostäder i blandad bebyggelse, där Kv Vallmoängen är närmast i tid med en säljstart den 29 november. Städningen utgår från Hägerneholm, där OBOS också har byggt bostäder tidigare.

 

Fakta Städa Sverige:

Städa Sverige är en del av den svenska idrottsrörelsen. Medlemmarna i föreningen är uteslutande ideella idrottsförbund och man har i trettio år engagerat idrottande ungdomar i att städa olika delar av den svenska miljön.

Under 2020 fyllde 18 717 idrottsungdomar över 24 000 säckar med skräp. Under 2021 är målet att siffran ska bli ännu högre, bland annat tack vare samarbetet med OBOS.

 

För ytterligare information, kontakta:

Christian Alehagen, chef Varumärke & Samhällsansvar OBOS, 010-434 18 08

Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige, 070-819 20 64

Relaterade

Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

Hög aktivitet under ett utmanande år

2022 blev ett mer utmanande år än vad de flesta hade förväntat sig. Men trots oroliga marknadsförhållanden upprätthöll OBOS en offensiv byggtakt.
Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem

OBOS: Svårare för samhällsbärande yrkesgrupper att köpa bostad i storstäderna

Endast 1 av 9 bostäder i Storstockholm kunde köpas av en grundskollärare med 37 400 kronor i månadslön i slutet av 2022. Det visar den senaste upplagan av OBOS lärarindex. – Sedan förra året minskar andelen bostäder som samhällsbärande yrkesgrupper kan köpa i alla tre storstadsregioner. Det är inte bara ett problem för enskilda individer, det hotar även städernas attraktionskraft, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.