Hoppa till innehåll
En vy över vatten i Tygelsjö

OBOS bostadsområde i Tygelsjö tar form

I februari 2017 gick OBOS ut med ett tillkännagivande om att man förvärvat mark för att bygga drygt 200 nya bostäder i Tygelsjö. På grund av en överklagad detaljplan kunde man dock inte börja marknadsföra de planerade bostäderna under 2018 som tänkt.

Publicerad:
onsdag 15 maj 2019

"- Det är en planprocess som har dragit ut på tiden, förklarar Anders Borgqvist. Att detaljplanen nu har vunnit laga kraft innebär helt enkelt att den inte längre kan överklagas – och att vi nu kan fortsätta planera projektet mer på detaljnivå."

Det nya området i Tygelsjö, som man har valt att kalla Tygelsjö Väster, kommer att erbjuda blandad bebyggelse med alltifrån friliggande villor till kedjehus och flerfamiljshus i upplåtelseformerna äganderätt och bostadsrätt. Dessutom planeras för olika typer av service längs en centralgata som ska löpa längs med området.

- Tygelsjö är unikt i Sverige. Bara fem kilometer från havet ligger det lantligt men på cykelavstånd till Hyllie som är Sveriges snabbast växande stadsdel. Hyllie är hemvist för många företag och har också direkttåg till Malmö C och till Kastrup. Det nya området kommer att bli en pärla, säger Anders.

Hittills har projektområdet med över 200 bostäder i Tygelsjö mötts av stort intresse från allmänheten. OBOS har fått in över 1200 intresseanmälningar via områdets webbsida.

- Är man intresserad av en bostad i Tygelsjö så rekommenderar vi att man gör en intresseanmälan via webbsidan. Då får man nyhetsbrev med den senaste informationen allt eftersom det händer någonting nytt, avslutar Anders.

Kontakt:

Anders Borgqvist, regionchef på OBOS
anders.borgqvist@obos.se

Relaterade

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.
Myresjöhus husmodell Morgondagg.

Myresjöhus starkaste småhusvarumärket

Myresjöhus är det starkaste småhusvarumärket med störst varumärkeskännedom- och styrka (Brand Equity) i Sverige. Detta enligt en färsk undersökning från marknadsanalysföretaget Prognoscentret.