Anna Clara Dettner - Head of Loyality på OBOS Sverige

Norska kooperativa bostadsutvecklaren OBOS öppnar sitt medlemsprogram i Sverige

Från och med idag kan alla folkbokförda svenskar över 18 år bli medlemmar i den medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS. Medlemskapet, som ger förtur till alla bostäder OBOS säljer i Sverige, är ett led i en större satsning där den medlemsägda bostadsutvecklaren har som mål att sälja 3 000 bostäder per år och bli den största bostadsutvecklaren i Sverige inom fem år.

 OBOS medlemsprogram, där svenskar från och med idag kan teckna medlemskap var man än bor i landet, ger utöver en kö-plats med förtur till OBOS bostäder även andra förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra ens boende, såsom juridisk rådgivning, städhjälp, och rabatt på färg och försäkringar.

-Det känns fantastiskt roligt att äntligen kunna erbjuda alla svenskar ett medlemskap i OBOS. Medlemskapet innebär en rad förmåner och jag rekommenderar alla att bli medlem redan idag, för att på så vis säkerställa en plats långt fram i kön till våra nyproducerade bostäder. Eftersom vi är medlemsägda så ger vi tillbaka till våra medlemmar, och jag tror och hoppas därför att många ska finna vårt medlemserbjudande attraktivt och som en klok investering för framtiden, säger Anna Clara Dettner von Vegesack, chef över OBOS Medlemsprogram i Sverige.

Ett medlemskap ger även tillgång till OBOS nya, innovativa, boköpsmodeller, som är en del av koncernens nyligen offentliggjorda, ambitiösa Sverige-satsning. OBOS ska inom fem år dubblera försäljningen av bostäder till en takt om 3000 bostäder per år för att ta positionen som Sveriges största bostadsutvecklare. De alternativa boköpsmodellerna innebär att 20 procent av bostäderna i framtiden kommer att erbjudas genom helt nya köpmodeller som sänker trösklarna och öppnar upp andelen tillgängliga bostäder för fler, genom bland annat OBOS Deläga, som är en modell där köparen äger en del av lägenheten och hyr resterande del av OBOS.

Medlemskapet gäller över en 12-månadersperiod och ger en plats i kön för bostäder i både Sverige och Norge. För den som planerar att bygga ett småhus på OBOS mark ger medlemskapet dessutom förtur att välja tomt först.

-Vi vill ge svenskar samma möjligheter som våra norska medlemmar att uppfylla sina bostadsdrömmar genom OBOS. Därför har vi utvecklat ett attraktivt medlemskap där vi tagit med oss goda erfarenheter från Norge där medlemskap i OBOS är väldigt populärt med nära 500 000 medlemmar. Att dessutom kunna erbjuda våra svenska medlemmar öronmärkta bostäder genom innovativa delägarmodeller så att fler kan ha råd att köpa sin första bostad känns extra roligt. Vi ser oss inte bara som bostadsutvecklare, utan samhällsutvecklare också. Därför gör vi vårt för att fler svenskar ska kunna äga sitt boende, säger Daniel Kjørberg Siraj, OBOS koncernchef.

De formella kraven för ett medlemskap är att man ska ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige, samt ha ett BankID.

Följ denna länk för att registrera medlemskap i OBOS.

Läs mer om OBOS mål om att dubblera verksamheten i Sverige här.

För mer information, kontakta

Ulrika Liiv, Kommunikationschef
ulrika.liiv@obos.se
070-568 00 64 

Anna Clara Dettner von Vegesack, Head of Loyalty
annaclara.dettner@obos.se
070-513 48 93 

Om OBOS

OBOS är en medlemsägd organisation med säte i Oslo och grundades 1929, inspirerad av den svenska kooperativa modellen för bostadsutveckling. OBOS är idag Norge och Sveriges största utvecklare och förvaltare av bostäder. OBOS har nära 500 000medlemmar i Norge. I Sverige bedrivs verksamheten genom de tre dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem. Hösten 2020 lanserar OBOS medlemsprogrammet i Sverige med start den 30 november. OBOS i Sverige utvecklar bostäder under varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Kärnhem. Vid utgången av 2019 hade OBOS 2 632 anställda, varav knappt 1 000 anställda i Sverige.

För mer information om OBOS,
www.obos.no
www.obos.se
www.oboskarnhem.se