Byggstart för bostadsrätter på Strandvägen i Sollentuna

Den 27 januari var det byggstart för 115 miljöcertifierade bostadsrätter i Strandvägen i Edsviken, Sollentuna. Medverkade vid det första spadtaget gjorde bland annat Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef OBOS, och Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem. På plats fanns även Henrik Thunes (M), Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, och Moa Rasmusson (L), ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

- Strandvägen är ett flaggskepp för OBOS med hållbara bostäder för alla faser i livet. Här bygger vi de första bostäderna som gjorts tillgängliga för köp genom OBOS Deläga, vår boköpsmodell som syftar till att sänka trösklarna till bostadsmarknaden. Därför känns detta spadtag särskilt betydelsefullt, säger Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef OBOS.

- Tillsammans med framtida grannar och representanter från kommunen firade vi den efterlängtade byggstarten av det helt nya kvarteret Brf Strandvägen. Det stora intresset från medlemmar och Sollentunabor visar att vi bygger där folk vill bo och genom OBOS Deläga gör vi det mer tillgängligt för alla, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

Bostäderna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2023.