5 tips inför den stora flyttdagen

Att flytta kan vara både ett känslomässigt och logistiskt kaos. Men det behöver faktiskt inte vara så jobbigt. Vi har samlat de fem viktigaste punkterna för att flytten ska bli lugn och smidig. Och kom ihåg – ta en sak i taget!

  1. Boka flytthjälp och flyttbil. Att bjuda in vänner för bärhjälp och bjuda på pizza efteråt är ett vinnande koncept av en anledning. Skicka bara en lockande inbjudan i god tid! Behöver du hyra flyttbil är det också bra att boka in tidigt. Har du inte familj och vänner i närheten kan du enkelt kontakta en flyttfirma.

  2. Sortera, organisera och packa. Att tidigt börja rensa, slänga och skänka är det bästa du kan göra för att hålla stressnivåerna nere inför den stora dagen. Och innan du börjar packa dina saker: gör en plan på vad som ska packas upp först. Skriv innehållet på flyttlådornas alla sidor och vilket rum lådan hör hemma i. Behöver du stuva undan prylarna under en period har du som medlem rabatt hos både 24Storage och Wanda.

  3. Få koll på viktiga kontakter och avtal. Ett par saker att tänka på: gör en flyttanmälan hos Skatteverket och flytta över eller avsluta abonnemang som är skrivna på bostaden. Bor du i hus mäter du av vattenmätaren och kontaktar din vattenleverantör, samt kontaktar kommunen för sophantering. Ring sen försäkringsbolaget och berätta om din nya situation.

  4. Fixa flyttstädningen. Gör du det själv: var ute i god tid och ta rum för rum. Börja med utrymmen som källarförråd och spar badrum och kök till sist. Vill du hellre anlita ett proffs har du som OBOS-medlem rabatt hos Hemfrid.

  5. Planera flyttdagen. Gör upp ett schema för dagen och vem som ska göra vad – dagen kommer att rulla på som smort! Och glöm inte att planera in fikapauser. Ett bonustips är att packa en första natten-låda med det viktigaste, så slipper du rota runt i alla lådor.
Trygga lösningar för OBOS-medlemmar

Trygga lösningar för OBOS-medlemmar

Skulle försäljningen av ditt nuvarande dra ut på tiden kan du som OBOS-medlem flytta fram datumet för tillträde eller få ersättning för dubbel boendekostnad.

Läs mer om trygga lösningar
illustration av ett blått hus

Förtur till tomter och fina förmåner väntar...

Här kan du läsa mer om hur du blir medlem och vilka förmåner du som medlem har. Du kan även läsa mer om hur du får förtur till din drömbostad.