Morfälder med barn och barnbarn samlade utomhus vid runt bord med vit duk.

Fonus

Fonus hjälper dig där du är. Med lång erfarenhet av att utforma alla typer av personliga begravningar och att Fonus finns över hela Sverige, får du hjälp att ordna vackra ceremonier på andra orter än din hemort.

Medlemsförmån

  • 500 kronor i prisavdrag vid beställning av begravning hos Fonus.  
    Prisavdraget blir 750 kr om det finns ett digitalt registrerat Vita Arkivet för den avlidne. 
  • 2 000 kronor i prisavdrag på ny gravsten för minst 14 000 kr.
  • Följ instruktioner och se villkor i fliken "Så får du medlemsrabatt".

Så får du medlemsrabatt

  • Aktivera prisavdraget online i samband med att du ska boka tid hos Fonus. Du fyller i ett webbformulär där du anger kontor/ort som du önskar kontakt med samt dina kontaktuppgifter. Ange medlemsorganisation OBOS.  

Villkor för erbjudandet

  • Förmånerna gäller för OBOS-medlem vid beställning av begravning för make/maka, sambo, barn, barnbarn, syskon, förälder, svärförälder samt mor- och farförälder.
  • Prisavdraget kan inte kombineras med andra kampanjer och kan inte aktiveras efter avslutat och slutfakturerat uppdrag.

Gravstenar

Fonus samarbetar med lokala och centrala leverantörer, därmed har vi det bredaste utbudet av gravsten på marknaden. Det gör också att det finns stora möjligheter att skapa personliga gravstenar.  

Vi har ”lägsta prisgaranti” på gravstenar i samarbete med vår största leverantör Edurus. Oavsett modell garanterar Edurus att Fonus erbjuder stenen till ett pris som är minst 500 kr lägre än från annan leverantör. Kostar din beställda gravsten men än 14 000 kr, får du 2 000 kr rabatt (gäller stenar från Edurus och Löbe).

Vita arkivet

Vita Arkivet är en kostnadsfri tjänst som vi på Fonus erbjuder. Tjänsten ger en fin möjlighet att själv berätta för de närmaste om det som är viktigt, så att de en dag slipper undra. Genom att skriva ner sina önskemål och tankar kring sin begravning visar man omtanke för nära och kära. I Vita Arkivet kan man också skriva var man förvarar alla viktiga papper, eventuella försäkringar, lösenord och medlemskap. Direkt till Vita Arkivet

Om Fonus

 Vi har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning och ett personligt avsked. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning.

Är du inte OBOS-medlem?

Du borde vara! Som OBOS-medlem får du exklusiv förtur att köpa tomt, radhus, parhus, kedjehus, villa och lägenhet i hela Sverige. Du får dessutom tillgång till en mängd generösa erbjudanden och rabatter för både hemmet och nöjen. Medlemskap kostar endast 300 kronor i inträdesavgift och 200 kronor i årsavgift.

Mellan 1 september och 31 december bjuder vi på årsavgiften för 2021 och du betalar endast 300 kr i inträdesavgift. Därefter betalar du 200 kronor i årsavgift för kommande år.

Försäkring och juridik—Relaterade fördelar