Närbild på kvinna och mans ansikte glada och nära varandra

Familjens Jurist

Livet är fullt av viktiga situationer och stora beslut – som när du ska sälja eller köpa en bostad. Stunder där du kan behöva juridisk vägledning. Familjens Jurist hjälper dig utifrån just din livssituation.

Medlemsförmån

  • 20 % rabatt på juridiska tjänster och produkter.
  • Kostnadsfri Livsbesiktning (värde ca 950 kronor). 
  • Rabatten gäller ej rättsskydd/rättshjälp och kan inte kombineras med andra kampanjer och rabatter. Rabatten kan inte åberopas efter avslutat och slutfakturerat uppdrag.
  • Aktivera rabatten genom att vid bokning med jurist uppge att du är medlem i OBOS. Om du skriver avtal i Familjens Jurists digitala tjänst anger du rabattkoden i betalsteget. Läs mer hos Familjens Jurist.

Köpa eller sälja bostad

Precis lika självklart som det är att teckna hemförsäkring för sitt nya hem är det självklart att bestämma vad som ska hända med bostaden om ni eventuellt separerar eller om någon dör. Ska du köpa din första eller femte bostad spelar ingen roll. Det är din livssituation som är avgörande för vilka juridiska avtal du behöver.

Livsbesiktning

Få är insatta i familjejuridik. Därför bjuder vi dig på en kostnadsfri Livsbesiktning® (värde ca. 950 kr). Du får då prata med en jurist som analyserar just din familjejuridiska situation och ger svar på vad som händer med dina tillgångar och relationer om du till exempel skulle gå bort eller separera. Du får även veta hur du kan förbereda dig och vad du kan göra för att få det som du vill.

Om Familjens Jurist

Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik med drygt 350 anställda runt om i landet. Sedan en lång tid tillbaka har vi specialiserat oss på familjerätt och vi jobbar ständigt med att göra livet tryggare och enklare. I sorg, glädje och allt däremellan.

Är du inte OBOS-medlem?

Du borde vara! Som OBOS-medlem får du exklusiv förtur att köpa tomt, radhus, parhus, kedjehus, villa och lägenhet i hela Sverige. Du får dessutom tillgång till en mängd generösa erbjudanden och rabatter för både hemmet och nöjen. Medlemskap kostar endast 330 kronor i inträdesavgift och 200 kronor i årsavgift.

Bli medlem

Försäkring och juridik—Relaterade fördelar