Hoppa till innehåll

Platsbyggt – för alla förhållanden

För speciella krav

Att bygga ett hus direkt på platsen är både en klassisk och beprövad lösning och kan ta tillvara på de unika möjligheter som finns på platsen. Det kan handla om allt från speciella krav på utformning och materialval till att huset helt enkelt ska få plats i ett redan bebyggt kvarter. Därför ser vi ofta platsbyggt som flerbostadshus i stadsmiljöer. 

Maximal frihet

Platsbyggt innebär maximal frihet, både när det kommer till olika planlösningar och till husets arkitektoniska uttryck. Här behöver vi inte ta hänsyn till några av de riktlinjer som byggnation med volym- eller planelement medför. 

Rätt produkt på rätt plats

Eftersom vi på OBOS inte bara bygger platsbyggt, utan även med både volymelement och planelement är vi väl bekanta med respektive byggsystems fördelar och nackdelar. Det gör att du kan vara säker på att vi kan råda dig till vilket byggsätt som är mest lämpligt för varje tillfälle.

Fem fördelar med platsbyggt

 1. Fullständigt anpassningsbart

  Bygga högt eller lågt, stort eller smått. Här finns inga begränsningar, vare sig när det handlar om att ta hänsyn till markförhållanden eller särskilda krav.

 2. Inga begränsningar i materialval

  Puts, tegel, eller trä – eller något helt annat. Här funkar alla tänkbara fasadbeklädnader. Det samma gäller förstås även taken.

 3. Fullständig arkitektonisk frihet

  Här behöver inte arkitekten förhålla sig till några förutbestämda mått, fönstersättningar, taklutningar eller liknande. Ett platsbyggt hus kan se ut nästan hur som helst.

 4. Passar bra mitt i stan

  Det finns flera anledningar till att vi ofta bygger platsbyggt i stadsmiljöer, en av dem är gestaltningsmöjligheterna. När man önskar riktig stadskänsla passar platsbyggt perfekt.

 5. Får rum överallt

  En annan anledning till att platsbyggt ofta används mitt i stan är helt enkelt att det krävs extra anpassning för att huset ska få plats på tomten. Det blir betydligt enklare utan förutbestämda mått att förhålla sig till.

Illustrasjon av konstruksjonsarbeid

Vill du samarbeta med OBOS?

Om du är intresserad av ett samarbete och bygga bostäder tillsammans med OBOS är du välkommen att kontakta någon av våra affärsutvecklare runt om i Sverige.

Se kontaktpersoner här

Olika sätt att bygga bostäder med OBOS